promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Idén is Szingapúré a világ legjobb reptere díj
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

singapur1

A SkyTrax elismerést szerdán adták át Párizsban a World Airport Awardon a harmadik alkalommal is az első helyen végzett szingapúri Changi reptérnek. A SkyTrax díját 1999 óta adják át, és közönségszavazatok döntenek az éves toplistáról. A minden évben májustól januárig zajló közönségfelmérésben 112 ország összesen 13 millió légiutasának véleményét kérdezik meg.

singapur2

A Changi Airport hetente ötezer járatot fogad és indít, 80 légitársaság használja. Tavaly több mint 54 millió utas fordult meg az 1300 hektáron elterülő, három terminállal rendelkező reptéren. A népszerűségre és az utaslétszámra tekintettel, az 1981-ben átadott 1-es terminálnak az átalakítására, bővítésére épp a héten írtak alá egy 234 millió dolláros szerződést.

singapur3

A reptér első helyéhez nagy valószínűséggel hozzájárul, hogy olyan különleges szolgáltatásokat kínál az utasoknak, mint például a pillangókert, ahol 47 fajtához tartozó ezer pillangó repked, vagy a napraforgókert a 2-es terminál harmadik emeletén, vagy az esőerdő lounge. De a világ legmagasabb reptéri csúszdája is itt található.

singapur4

A második helyezett a szöuli Incheon reptér lett, ők is harmadik éve végeznek változatlanul ezen a helyen. A harmadik helyre került a müncheni reptér, ami így Európa legjobbja lett. Ők második éve tartják a pozíciójukat. Ahogy második éve negyedik a hongkongi reptér is. A tavalyi listához képest az első változás az ötödik helynél van: ide a tavaly hatodikként végző, tokiói Haneda repülőtérnek sikerült feljönnie.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás