Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A világ első embere, aki repülő nélkül utazta körbe a Földet

A világ első embere, aki repülő nélkül utazta körbe a Földet

Gasztro & Tourism

A világ első embere, aki repülő nélkül utazta körbe a Földet

Gasztro & Tourism

Promotions 12:48


Busszal, vonattal, hajón, kamionon taxival vagy épp gyalogszerrel – de sohasem repülővel. Ez volt a mottója az idén 33 éves liverpooli fiatalembernek, aki 2009-ben fogta magát és elindult világkörüli útjára. A 160000 mérföldes trip pontosan 1426 napig tartott és olyan kalandok fűszerezték meg mint egy négynapos túra egy lyukas hajón Cape Verdénél, egyhetes börtön Kongóban, hajóstoppolás a Dominikai Köztársaságban, orángutánokkal kötött barátság Borneóban és benszülöttekkel táncolás Pápua Új-Guineában.

utazo1
Hughes útja Dél-Amerikában kezdődött, majd a Karibi térségen, Közép- és Észak-Amerikán át Európával folytatódott. Utána jött Afrika, a Középkelet, Ázsia és végül Óceánia átszelésével lett teljes a kb. négy és féléves utazás.

Hughes mindössze olyan száz dollárt (kb 27000 forint) költött hetente a teljes túra alatt, melyet 2012 decemberében fejezett be – azonban egy év múlva vissza kellett mennie Oroszországba, mivel illegálisan lépte át a határt a Guinness Rekord Bizottság szerint. Ezután végül idén decemberben fogadták el hivatalosan is a rekordot és hogy a világ összes szuverén országában (legálisan) tartózkodott. “Azt hiszem be akartam bizonyítani, hogy a világ nem egy nagy és ijesztő hely, hanem tele van segítőkész emberekkel. Iszonyatosan hálás vagyok mindenkinek, aki kitartott mellettem és segített, hogy idáig eljussak. Azoknak, akik elvittek egy darabon, hagyták, hogy a kanapéjukon aludjak vagy épp eligazítottak a jó irányba.” – nyilatkozik Hughes. A többéves világutazás végül Jubában, Dél-Szudán fővárosában fejeződött be – a fenti videóban pedig másodpercenként egy országból jelentkezik be a rőthajú brit kalandor. A Guinness Rekordok könyvébe “az összes országot leggyorsabban, nyilvános felszíni közlekedéssel átutazó személy” kategóriában került be 2014 telén.