promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Putyin hajmeresztő dolgot mondott, ez egészen új megvilágításba helyezi az egész háborút
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Putyin mindössze két mondattal kiakasztotta a fél világot.

Már azt is sokan alig akarták elhinni, hogy 2022-ben háborúzni fog Oroszország és Ukrajna, az meg pláne egészen döbbenetes, hogy a konfliktus még mindig tart, ráadásul komoly gazdasági következményei vannak még Magyarországot nézve is. Néha felcsillan a remény, hogy a két fél kész nyitni a békekötés felé, de ez általában hamar elmúlik, így egyre durvább eszközökhöz folyamodnak a felek, hogy nyerjenek – bár egy háborúnak sosincs igazi nyertese.

Ukrajna kiemelt támogatást kap jelenleg az Egyesült Államoktól, de hiába hitték azt sokan, hogy ez majd jobb belátásra téríti Putyint, az orosz elnök leginkább csak provokációnak tekinti ezeket a dolgokat. Érezni rajta, hogy teljesen máshogy látja ezt a háborút, hiszen különleges hadműveletnek nevezi azt, és úgy közvetíti a népe felé, hogy igazából Oroszország az, aki megvédi magát a külső, gonosz erőktől – Putyin most is meredek dolgot mondott ezzel kapcsolatban.

„A különleges hadművelet célja, ahogyan azt már sokszor elmondtam, elsősorban az embereknek és magának Oroszországnak a védelme azoktól a fenyegetésektől, amelyeket a velünk szomszédos történelmi területeinken próbálnak meg létrehozni. Ezt nem engedhetjük meg”

árulta el Vlagyimir Putyin, aki ezzel a két mondattal szinte a fél világot kiakasztotta, hiszen a legtöbb ország inkább negatívan tekint az oroszokra a jelenlegi helyzetben.

Putyin szavai teljesen más megvilágításba helyezik az egész háborút, hiszen ezek alapján az orosz elnök valóban úgy gondolja, hogy itt Oroszország az áldozat, a hős, és mindenki ellene, illetve a népe, a hadserege ellen van – pedig a világsajtóban a legtöbb portál elnyomóként látja az orosz erőket, és valószínűleg a későbbi történelemkönyvekben is így fognak megmaradni Putyinék az orosz-ukrán háború kapcsán.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás