promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
15 év alatt öregasszonnyá vénült, majd meg is halt egy lány – filmen már láttunk ilyen tragédiát
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Gyorsan öregedett és fiatalon meghalt a YouTube-sztár.

Adalia Rose súlyos betegségben szenvedett a születése óta, amit Hutchinson–Gilford-progériának, illetve Brad Pitt filmje óta Benjamin Button-szindrómának is hívnak.

Ez a betegség egy rendkívül ritka állapot, aminél az ember teste gyorsabban öregszik, mint kellene. Vagyis Adalia teste sokkal idősebb volt mindössze 15 évesen, mint kellett volna.

A családja tudatta a hírt a követőivel Facebookon:

„2022. január 12-én 19 órakor Adalia Rose Williams kiszabadult ebből a világból. Csendben érkezett és csendben távozott”

– írták.

Adalia születése óta küzdött a ritka betegséggel. Az állapot nemcsak öregítette, de növekedési, hang- és ízületi problémákat is okozott nála.

A YouTube-ra 2018-ban regisztrált, és több mint 170 millió megtekintést szerzett a videómegosztó platformon. Közel 3 millió követőt ért el, és szorgosan gyártotta a videókat, amikben mindig az élet jó oldalát nézte.

A világon mindössze 500 ember szenved ebben a betegségben, aminek várható élettartama rövid, csupán 13 év. Először 1886-ban írt róla Jonathan Hutchinson, majd őt 1897-ben követte Hastings Gilford, akikről később elnevezték a betegséget.

Jelenleg, sajnos, nincs módszer a betegség gyógyítására. Progéria esetén csak az életminőség javításán tud segíteni az orvostudomány.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás