promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Óriási botrány: hamis váddal csukták le a magyar sztármodellt Olaszországban – össze is omlott az élete
Borítókép:  YouTube
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Egy droggal lebukott nőnek elég volt azt hazudnia, hogy a magyar modell a díler, és már csattant is a bilincs.

Aki követi a bűntények világát, az nagyon jól tudja, hogy az igazságszolgáltatásnak rengeteg hibája van. A bűnösöket el kell ítélni, míg az ártatlanokat meg kell védeni. Csak néha beüt egy kis kavarodás, aztán nem tudjuk, hogy az ártatlan tényleg ártatlan-e, vagy éppen fordítva.

Gila Gréta most megtapasztalhatta azt a traumát, milyen az, amikor ártatlanul vádolnak meg valakit.

A HVG szúrta ki a Il Messaggero olasz napilap híre alapján, hogy az egykori magyar sztármodell, Gila Grétát 2019-ben három hónapon át volt előzetes letartóztatásban, mert egy nő azt állította a reptéren, hogy a drog, amivel lebukott, azt a magyar modelltől szerezte, vagyis Gila afféle díler.

Pedig a magyarországi modell csak azért volt Rómában, hogy onnan Tókióba repüljön tovább egy fotózásra. Gyakorlatilag sokkot kapott, amikor a szállodai szobájában rátörték az ajtót. A Corriere della Sera nevű lapnak elmondta, hogy akkor még azt hitte, hogy embercsempészek akarják elrabolni.

Gila Gréta 74 napot a civitavecchiai börtönbe töltött, míg végül a nyomozó bíró alaptalannak találta a gyanúsítást. Tíz hónappal később, decemberben kapta meg a levelet, amelyben a bíróság tájékoztatta őt, hogy tévedés történt.

Elég sok időnek kellett ehhez eltelnie, ami megmutatta, hogy az igazságszolgáltatás Olaszországban sem működik valami olajozottan.

Az előzetesben töltött hónapok miatt nagyon összeomlott lelkileg - álmatlanságtól, pánikrohamoktól és depressziótól szenvedett, ráadásul a pont felívelőben lévő karrierje is kisiklott.

Most jelenleg 100 ezer eurós kártérítést követelnek az ügyvédjével, ami a mostani árfolyamon átszámítva körülbelül 35 millió forint. Ez talán a legkevesebb azért, amit Gila Grétának át kellett élnie.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás