promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
„300 ezer forint? Annak sok ez, aki átlagos életet akar élni” – mondta Berki Krisztián
Borítókép:  R POD PODCAST / YouTube (screenshot)
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A médiaceleb márciustól újra bíróságra jár, de addig még kipiheni magát valami egzotikus helyen.

2018 márciusában volt tele a sajtó Berki Krisztián büntetőfékezéses ügyével, amelyben csak tavaly nyáron született elsőfokú bírósági ítélet. A vállalkozó, ex-sportoló médiacelebet 2 év börtönre ítélték, amelynek végrehajtását 4 évre felfüggesztették.

Mint ismert, Berki a felvételek tanúsága szerint nagy sebességgel megelőzött egy menetrend szerint haladó buszt, majd hirtelen lefékezett, amikor visszasorolt az autóbusz sávjába. Ő ezt úgy magyarázta, hogy csak be akart kanyarodni, a bíróság viszont büntetőfékezésnek értékelte.

A két jármű összeütközött, és mindkettőben jelentős anyagi kár keletkezett. Berkit az ügy állásáról is megkérdezték az R POD PODCAST műsorvezetői, amikor a YouTube-csatornájuk vendége volt.

„Első fokon már tárgyalta az ügyet a bíróság, és nagy érzelmi vihart okozott bennem. Igaz emberként nehéz olvasni egy ilyen vádiratot, rosszul esett, hogy szándékosságról beszéltek”

– fejtette ki Berki, akit elmondása szerint végül nem is a büntetőfékezés miatt büntettek meg, hanem azért, mert nagy értékű rongálás történt a buszban és a lízingelt (tehát nem saját tulajdonú) Bentley luxuskocsijában – az utóbbiban 14 millió forintos kár keletkezett.

Március végén másodfokra mennek, de a médiaceleb addig rápihen az újabb bírósági tárgyalásra. Másfél hónapig szeretne külföldön vakációzni, és az úti célja alighanem valamelyik forró éghajlatú turistaparadicsom lesz (tavaly tavasszal a Maldív-szigeteken jártak).

Az R POD PODCAST műsorvezetői megemlítették, hogy a beszélgetésre Berki taxival érkezett. Ez viszont nem azért történt, mert esetleg nem vezethetne autót, hanem így sokkal kényelmesebb számára az élet.

„A jogsimat korábban bevonták, volt egy egyéves eltiltásom, de az 2021. október 27-én lejárt, vagyis elvileg azóta vezethetek. A sofőr alkalmazása viszont nagyon bejött, és maximum 300 ezer forintos havi költséget jelent”

– mondta Berki, mire a műsorvezetők persze hüledezni kezdtek, hogy egy jó kis havi fizetést dob ki emiatt az ablakon.

„Annak sok ez, aki átlagos életet akar élni”

– vágott vissza a szokásos módján a médiaceleb.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás