promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Nincs több kétség: nálunk van a fekete párduc, észak felé halad – videó!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Hitték már hízott macskának, farkasnak és aranysakálnak, de ez valóban egy vad ragadozó.

A rendőrség és a kecskeméti vadaskert szakemberei is megkérdőjelezték már, hogy valóban fekete párduc garázdálkodik-e Magyarország területén – a friss videófelvételek tanúsága szerint azonban ez nem kérdés többé.

A Blikk információi szerint a ragadozó ezúttal Szolnok és Újszász között bukkant fel, és egy szemtanú videófelvételt is készített róla. A szakemberek és a rendőrök már úton vannak a helyszínre.

Nincs több bizonytalanság, hiszen immár egy laikus számára is nyilvánvaló, hogy egy veszélyes fekete párduc szaladgál hazánk területén. Egyelőre nem tudni, honnan került ide, mindenesetre Horvátországból és Szlovéniából is jelentettek nemrég hasonló esetet – igaz, ott egy barna bundájú pumát észleltek az emberek, meglehetősen közel a lakott településekhez.

„Ha bárkiben kétely merült volna fel, hogy a most már majdnem egy hónapja Magyarországon kóborló állat vajon csak egy jól meghízott fekete macska vagy egy párduc, ez a 100–150 méterről készült videó kétséget kizáróan bemutatja, hogy az utóbbi. Ez nem egy kövér macska, ekkora állatot én sem gyakran látok”

– mondta el a Blikknek Both Zoltán vadállatbefogó, aki úton van a helyszínre. Az állat ezek szerint észak felé halad, hiszen Kiskunhalason látták először, majd Kiskunfélegyházán birkákat tépett szét (feltehetőleg ő tette), és most az onnan 80 kilométerre lévő Szolnok közelében jár.

A lap videófelvétele erre a linkre kattintva érhető el.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás