promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Árpa Attila teljesen nyitott, ha a 15 éves lányával az alkoholról vagy a drogról kell beszélnie
Borítókép:  TV2 offical
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A színész-rendező annyit kért a gyerekétől, hogy ne a háta mögött csinálja ezeket.

Sok szülő szeret nagy szentbeszédet tartani, mielőtt először engedi el bulizni a gyerekét, de sokan tudják, hogy a kamaszok többsége valamikor biztosan ki fogja próbálni az alkoholt.

A Szétcsúszva program most azt igyekezett felmérni, hogy milyenek a 18 éve aluliak alkoholfogyasztási szokásai.

A végeredményből kiderült, hogy magyar tinédzserek 80 százaléka 15 éves korára kipróbálta már az alkoholt. Majdnem kétharmaduk volt már másnapos, és hányt már alkoholtól.

A fiataloknál a rangsort tömény italok (pálinka, gyomorkeserű, rum, vodka stb.) vezetik (41 százalék), őket a sör (30 százalék) és a bor (22 százalék) követi. Érdekes adat, hogy a lányok jobban megisszák a röviditalokat, mint mondjuk a sört.

Azért az jó pont, hogy a kamaszok 60 százaléka már tudja hol a határ, vagyis hogy mi az a mennyiség, ami még nem árt meg neki.

Árpa Attilának van egy 15 éves lánya, akit abszolút nem félt, mert úgy érzi, Amira Johanna mindent megbeszélne vele.

„A lányom kollégista lett és ott az alkohol ugyan teljes mértékben tilos, ott mégis sok 16 éves már cigizik. Leültünk, és azt kértem tőle: ha bármikor felmerül az életében, akár csak témaként az alkohol, a cigaretta vagy a drog, ne titkolja el, inkább kérdezzen, inkább beszéljünk róla. Egyrészt régen rossz, ha titkolóznia kell a szülő előtt, másrészt nem tudok segíteni, ha valamiről nem tudok és úgy könnyen veszélyesebb lehet a helyzet”

- mondta a Blikknek a színész-rendező.

Árpa Attila büszkén tette hozzá, hogy a lányát jelenleg nem vonzzák a káros dolgok, sokkal jobban érdekli a zene, az iskola, valamint a japán rajzfilmek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás