promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
És akkor bezuhant a konyhába egy ejtőernyős katona
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egy Amerikában gyakorlatozó brit egység tagja járt pórul, de csodával határos módon túlélte a balesetet.

Hadgyakorlat közben meghibásodott az ejtőernyője egy brit katonának, aki emiatt egy családi ház tetejét áttörve a konyhában landolt. A nem mindennapi esemény a kaliforniai Atascadero városában történt.

Az szintén megérne egy misét, hogy mit keresett a brit különleges erők egyik tagja Amerikában, ám ennél sokkal érdekesebb, hogyan tudta megúszni az életveszélyes helyzetet a pórul járt katona.

Fotó: Twitter

Hihetetlen lélekjelenlétről tett tanúbizonyságot, amikor ráeszmélt, hogy az ejtőernyője nem fog teljesen kinyílni. Erre gyorsan lakott terület felé navigálta magát, hogy ott találjon valami puhább landolási célt.

A 4500 méteres magasságból kiugró katona ezt egy családi ház tetőzetében vélte megtalálni. Szemtanúk szerint spirális alakban, az ejtőernyővel küszködve zuhant lefelé, és ilyen előzmények után valóságos csoda, hogy életben maradt.

A lakosok rögtön hívták a 911-et, és a segítség hamar megérkezett. A szerencsétlenül járt férfi hatalmas lyukat ütött a vörös cserepekkel burkolt tetőbe, majd átszakította a léceket is, és végül a konyhában ért földet.

Az Atascadero külvárosában élő háztulajdonosok csak azért nem rémültek halálra, mert a baleset bekövetkeztekor (nem sokkal délután 5 óra előtt) éppen nem tartózkodtak otthon. A hatóság által készített fotók szerint a brit egyenruhát viselő férfi a hátán feküdt, tégladarabok és más törmelékek között.

A gyors helyzetjelentés szerint a katona sokkos állapotba került, de eszméleténél volt. A hevederek a testéhez kapcsolódtak, ám az ernyő fennakadt a ház tetőzetén. A férfin nem különösebben látszódtak külső sérülési nyomok, de fájdalomra panaszkodott a kiérkező rendőröknek.

Természetesen rögtön a helyi kórházba szállították, friss hírek egyelőre nem érkeztek róla. A fotókon úgy tűnik, mintha a bokáján vérnyomok lennének, csoda volna tehát, ha az elsőként becsapódó lábai nem sérültek volna meg a balesetben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás