promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
És akkor az emeletes házak között megkezdődött az aratás
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Lengyelországban található a Föld talán legfurcsább gabonatáblája, ahol lelkes közönsége van a betakarításnak.

Egy lengyelországi gazda a csökönyössége miatt most nehéz helyzetbe került. Mivel nem volt hajlandó eladni a földjét ingatlanfejlesztőknek, ezért a táblája köré felhúzott emeletes házak árnyékában kellett nekilátnia az aratásnak.

Szó, ami szó, furcsa látványt nyújtott a sárga-kék New Holland kombájn a lublini lakótömbök között, de az ott élők számára talán még kellemetlenebb lehetett az óriási, hangos monstrum megjelenése.

Fotó: Michal Myslowski

Az egyik lakás ablakából készített videón jól látszik, mennyire idegenül mozog a mezőgazdasági masina a szokatlan környezetben. Keskeny, de viszonylag hosszú parcelláról van szó, ezért a kombájnból kijövő poros szalma alighanem az egész lakótelepet beteríthette.

A Michal Myslowski nevű lengyel gazdát ennek ellenére a többség inkább dicséri, semmint elmarasztalja, mert volt elég bátorsága szembeszállni az ingatlanfejlesztőkkel. Ki tudja, meddig bírja majd cérnával, hiszen az emeletes házak tavaly lettek készen, így ez viszonylag új helyzet számára is.

„Itt lakóként azt kell mondanom, hogy a gabonaföld látványa egyáltalán nem zavaró. Sőt éppen ellenkezőleg, ha kinézek az ablakon, üdítő látványt nyújt a sok betonépület között”

– ismerte el a Mirror című lap által idézett Katarzyna nevű hölgy. A gazdát így egyelőre nem zavarja a különös helyzet, megszokta már, hogy munka közben komoly nézőközönsége van, és néhányan rendszeresen filmezik is.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás