Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Brutál drágák a gyümölcsök, na de ennyire? 80 ezer egy cseresznyéért!

Brutál drágák a gyümölcsök, na de ennyire? 80 ezer egy cseresznyéért!

Élet

Brutál drágák a gyümölcsök, na de ennyire? 80 ezer egy cseresznyéért!

Élet

Promotions 12:12

Értjük, hogy egy festményért, szoborért emberek képesek kifizetni brutális összegeket. Van azonban olyan is, aki egy tál gyümölcsért is mélyen a zsebébe nyúl.

Az utóbbi időben nagyon sokat hallani arról, hogy elképesztő mértékben drágul minden. Na, de mi történik olyankor, mikor 15 szem cseresznyét kapunk 1,2 millió forintnak megfelelő jenért.

Japánban is elindult a cseresznyeszezon és valószínűleg a legdrágább gyümölcsöt árverezték el Hacsihóhában. Egy különleges nemesített fajtáról van szó, ami az ”Aomori Szívdobbás” névre hallgat. Kétségtelen a neve is nagyon impozáns, hát még a termése.

Ez a fajta cseresznye rendkívül édes és egy szem több, mint 3 centiméter átmérőjű.

Kezdjük kapisgálni, hogy miért drágább hagyományos társaitól. A gyümölcsöt egyébként Aomori tartomány kormányzata nemesítette és az első termést a közelmúltban árverezték el. Egy licitáló darabonként 80 ezer forintnak megfelelő japán jent fizetett érte. Összesen 15 szemet vásárolt, vagyis a nem túl tetemes mennyiségű gyümölcsért jó mélyen a zsebébe kellett nyúlni, egész pontosan 1,2 millió forintnak megfelelő jennel lett szegényebb.

Ha éghetetlen vágy ébredt valakiben, hogy megkóstolja a borsos ára ellenére, azt el kell, hogy szomorítsuk. A méregdrága gyümölcsöt egyelőre csak Japánban lehet kapni, de próba jelleggel Honkongba is exportálnak egy étterembe, és egy édességboltban is fellelhető.

Borítókép: Profimedia