promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Haszonállat vagy akár lakás is ütheti a markát annak, aki beoltatja magát
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Egyre leleményesebb módon, ez esetben nyereményjátékokkal igyekeznek rávenni az embereket arra, hogy beoltassák magukat a koronavírus ellen.

Hívószóvá vált az oltottság az utóbbi időben, egyes helyeken pedig minden eszközt megragadnak annak érdekében, hogy minél több ember kérje a vakcinát.

Súlyos gondot okoz, hogy Ázsiában vonakodnak az emberek, ezért különféle nyereményjátékokat vezettek be, hogy így bírják rá a helyieket az oltakozásra. A thaiföldi Csiangmajban igazi bombasiker volt, amikor tehéntombolát hirdettek a javarészt szarvasmarha-tenyésztők lakta kerületben. Az egyik egyéves tehenet, melynek értéke több mint 90 ezer forintnak megfelelő bátot volt, egy 65 éves lakos kapta, miután beoltatta magát.

Inkham Thongkham, a szerencsés nyertes a tehén átvétele után azt mondta:

"Ez a legnagyszerűbb ajándék, amelyet valaha kaptam"

A nyereményjáték néhány hete tart és összesen 27 tehenet sorsolnak ki, az akció meghirdetése óta pedig a lakosság több mint fele regisztrált az oltásra.

De nem csak tehén ütheti a markát annak, aki vállalkozik, hogy beoltatja magát covid ellen.

Hongkongban a védettek között repülőutakat, vásárlási utalványokat sorsolnak ki, sőt a nyeremények között egy közel 300 millió forint értékű új lakás is szerepel. Az állami szerepvállalók mellett, a cégek sem restek noszogatni a munkavállalókat. A vállalkozások többsége fizetett szabadságot kínál azoknak, akik oltakoznak, vannak viszont olyanok, akik inkább büntetéssel igyekeznek rávenni munkavállalóikat az oltásra.

Egy privát sportklub megvonná a jövőbeli bónuszokat, előléptetést vagy fizetésemelést azoktól, akik nem hajlandóak beoltatni magukat koronavírus ellen. Hogy ez mennyire jó taktika, arról még nincs információ, a munkavállalók június végéig kaptak haladékot.

 

 

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás