promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
85 év fölöttiek, híresek, és még mindig élnek
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Sokakról rég nem hallottunk, talán őskövületeknek is tartják őket néhányan, de szerencsére jól vannak.

Az ember gyakran rácsodálkozik, ha belefut egy-egy hírbe olyan celebekről, akik igazából az ötvenes-hatvanas-hetvenes években voltak kiemelkedően népszerűek. Olyankor talán meg is lepődünk, hogy

jé, ő még mindig él?

Ezt persze örömmel állapítjuk meg, hiszen ez azt is jelenti, hogy a mi gyerekkorunk sincs még olyan messze. Jöjjön hát pár agg híresség, aki köszöni, jól érzi magát a modern világban is.

A korelnök kétségtelenül a 95 éves Dick Van Dyke, aki 1964-ben a Mary Poppins című feledhetetlen musicalben alakította Bert, a táncoló kéményseprő szerepét. A jó arcmemóriával rendelkezők alighanem kiszúrták, hogy a színész az egyik Columbo-epizódban is feltűnt, a feleségét láb alól eltevő fotóművész, Paul Galesko megformálásával.

Októberben betöltötte már a 85-öt a Mary Poppinst játszó, elegáns Julie Andrews is. A brit színésznő 2015-ben meglepetésvendég volt az Oscar-gálán, ahol Lady Gaga énekelt neki egy dalt A muzsika hangjából. A Gru 3. részében és az Aquaman szuperhősfilmben Andrews a hangját adta egy-egy szereplőnek.

Szintén túl van már a 85. életévén Dean Stockwell. Az amerikai színész 70 éven keresztül szerepelt a vásznon, felbukkant Wim Wenders filmjében, a Párizs, Texasban, a Beverly Hills-i zsaruban, a Quantum Leap (Az időutazó) című sorozatban, és még a Columbo egyik részében is.

Fotók: Profimedia

Él és 87 évesen is virul a csimpánzok legismertebb kutatójának számító Jane Goodall, aki rendkívül népszerű könyveiben nemcsak elképesztő ismeretanyagával nyűgözi le az olvasókat, de azzal is, hogy minden egyes majomszereplőjét a saját nevén emlegeti.

Köztünk van még a szintén 87 esztendős Richard Chamberlain, a Tövismadarak című sorozat szerelmes katolikus papja. A homoszexualitását nyíltan vállaló színész 2010-ig az író-színész-producer Martin Rabbett társaként élt, de már egy évtizede elváltak útjaik.

Májusban töltötte be a 87-et Frankie Valli énekes, akit névről valószínűleg nem ismernek annyian, mint például Madonnát, de ő énekelte – egyebek mellett – a Grease (Pomádé) főcímdalát, és eredetileg neki íródott a milliószor feldolgozott Can't Take My Eyes Off You.

88 éves a cseh származású amerikai színésznő, Kim Novak, akiből Magyarországon zenekarnév is lett. A platinaszőkére festett szexbomba Az aranykezű férfiban Frank Sinatra mellett játszott, 1958-ban pedig Alfred Hitchcock vele forgatta a Szédülést. 1991-ben vonult vissza – az se most volt.

És ha már Hitchcock: a Psycho című kultikus alkotásban a zuhanyzóban meggyilkolt Marion Crane testvérét alakító Vera Miles idén már 91 éves. Négy férjet fogyasztott el, az utolsótól 1975-ben vált el, szóval már csaknem fél évszázada szingli.

Betöltötte a 90-et a francia-svájci filmrendező Jean-Luc Godard, a francia új hullám legendája. A 2000-es években már nem sokszor forgatott, de korábbról olyan alkotások fűződnek a nevéhez, mint a Kifulladásig.

A rendező és színész Sidney Poitier már 94 éves, 1949-ben kezdte a karrierjét Hollywoodban. 1967-ben Katharine Hepburn és Spencer Tracy oldalán szerepelt (a Találd ki, ki jön vacsorára című filmvígjátékban), rendezőként pedig a Dutyi dili is a nevéhez fűződik.

Valószínűleg kevesen gondolnák, hogy még Buzz Aldrin is köztünk van, pedig viszonylag gyakran vállal közszerepléseket. Ő volt Neil Armstrong után a második űrhajós, aki a Hold felszínére léphetett 1969-ben.

Végezetül szóljunk pár szót a 94 esztendős Georgia Holtról, aki énekesként elsősorban Amerikában ismert, mi pedig azért válogattuk be a listánkba, mert ő az anyukája az idén 75 éves Chernek (vezérképünkön).

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás