promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Összepasszoltok? Egyetlen csókból kiderül!
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A csókon akár az egész kapcsolat múlhat, minden túlzás nélkül. Bele lehet menni a "nem jó vele smacizni, de nem ez számít" típusú kompromisszumokba, ám nem érdemes. Azt is elmondjuk, miért.

Csókolózás során nemcsak szimpla nyálcsere történik, hanem komoly genetikai teszt veszi kezdetét: a csók által üzen az agyunk, hogy vajon a megfelelő emberrel találkoztunk-e, akivel érdemes gyerekeket tervezni. Ez egy olyan ösztönös kód, amit hiába próbálsz kiiktatni, az agyad nem fogja hagyni. A másik szájának íze, szaga – jó esetben illata – sokat elárul az illető egészségi állapotáról. És bizony, ha elfog a viszolygás, akkor nincs sok esélye a kettőtök kapcsolatának. Az undor sajnos nem fog átalakulni vággyá. Ösztönösen olyan embert választunk, akivel egészséges gyerekeink lehetnek, és ezt a kibocsájtott illatok alapján dönti el az agyunk.

Szerelemhormonok
A száj tele van érzőidegekkel, és a csók hatására boldogsághormonok termelődnek: az oxitocin igazi szerelembomba, a szerotonin pedig fokozza az intimitást és a bizalom érzését. Minél gyakrabban csókolózunk a kedvesünkkel, annál jobban erősödik az összetartozás érzése. Az sem mindegy, milyen intenzitással csattan el a csók: beindítja a fantáziát, és felerősíti a nemi vágyat. Ha a hosszú percekig tartó nyelvcsaták helyett örülsz, ha néha jut egy-egy röpke szájra adott puszi vagy épp te vagy az, aki elhúzódik a csók elől; ideje elgondolkodni azon, mennyire hűlt ki a kapcsolat, és visszahozható-e még a tűz.

Gyakorolni azért még lehet
Sokszor halljuk, hogy ha az első csók nem úgy csattan el, ahogy elképzeltük, akkor már régen rossz. Ez a fentiek fényében igaz is, viszont ha csak arról van szó, hogy két különböző technikát kell összepasszintani, akkor érdemes még egy esélyt adni. Nyugodtan vezessük rá a másikat, mi hogyan szeretünk csókolózni. Persze, ha többszöri próbálkozás után sem működik, akkor nem érdemes több energiát feccölni a dologba.

Amikor a megfelelő partnert csókoljuk, az mindig kellemes érzés, vágyunk a másikra. Nemcsak a szájak érnek egymáshoz, de az egész test a másikéhoz simul, és legszívesebben sosem hagynánk abba.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás