Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hihetetlen: 74 év után találtak rá egy világháborús tankra, így néz ki most

Hihetetlen: 74 év után találtak rá egy világháborús tankra, így néz ki most

Élet

Hihetetlen: 74 év után találtak rá egy világháborús tankra, így néz ki most

Élet

Promotions 07:07

A több mint 20 tonnás harci járművet 74 év után találták meg az angliai Cambridgeshire-ben. Öt napig tartott az önkénteseknek, mire kiásták a kétéltű lánctalpas tankot.

1947-ben rendívüli áradás következett be az angliai Cambridgeshire-ben, amelynek következtében a Welland-csatorna vize betört a területre. A víz körülbelül 30 000 hektárt árasztott el Crowland környékén. A város tizenhat Buffalo harckocsit hozatott, amelyek segítségében gátat építettek a területre, csakhogy később a tankok bánták a mentést, kettő ugyanis teljesen elsüllyedt a területen -írja a The Sun.

Most 74 évvel később sikerült rábukkani az egyik harckocsira, amelyet majdnem 10 méterrel a földfelszín alatt találtak meg.

Ehhez több mint 4500 tonna földet kellett kiásniuk az önkénteseknek. A feltárás vezetője, Daniel Abbott több évig kutatta, hogy hol lehet a monstrum.

Forrás: Profimedia

"Nem hittem el. Nagyon érzelmes pillanat volt. Egész nap ideges voltam, de nagyon örülök, hogy ennyi év után végre sikerült megtalálnunk a járművet."

- mondta Abbott, aki hozzátette, hogy ahhoz képest, hogy ennyi ideig a föld alatt volt, remek állapotban van a tank.  

Forrás: Profimedia

A járművet retusálás után a városi műzeumnak szeretnék ajándékozni, hiszen a katonai gép fontos része a Crowland-i történelemnek.

 

Borítókép: Profimedia