Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Döbbenetes fotó: emberi csecsemő méretű békát tart a kezében egy kisfiú

Döbbenetes fotó: emberi csecsemő méretű békát tart a kezében egy kisfiú

Élet

Döbbenetes fotó: emberi csecsemő méretű békát tart a kezében egy kisfiú

Élet

BV 07:07

Az emberbaba méretű békát tartó fiúról készült fotó vírusként terjedt el a csendes-óceáni térségben élő közösségi média felhasználók között, nagy érdeklődést váltva ki a hanyatlóban lévő faj iránt.

A fotót Jimmy Hugo készítette a Salamon-szigetek fővárosának, Honiarának szélén. A fakitermeléssel foglalkozó férfi munkatársai állítólag vaddisznóvadászat közben bukkantak rá a békára, és a fotót a Facebookon posztolták. 

„Hirtelen rengeteg komment érkezett a kép alá, sokan azt hitték, hogy a béka digitálisan lett a fiú kezébe montírozva. Nagyon meglepődtem, amikor láttam, hogy az emberek hogyan reagálnak a képre” 

– mesélte Hugo. 


Forrás: Wikipédia / Jimmy Hugo

Patrick Pikacha, egy Salamon-szigeteki biológus szerint a Cornufer guppyi nevű faj a világ egyik legnagyobb békafajtája, amelynek előfordulása Új-Britanniától a Bismarck-szigeteken át a Salamon-szigetekig terjed.

A békát a helyiek ételként is elkészítik, állítólag a húsa finomabb a csirkénél.

Dr. Pikacha elmondta, hogy a Cornufer guppyi populáció az elmúlt években jelentősen lecsökkent a Salamon-szigeteken, ez azonban inkább a fakitermelés és a természetes élőhelyükre épülő települések miatt van, semmint a vadászat miatt.

A világ legnagyobb békái egyébként állítólag a kameruni afrikai góliát békák, amelyekről úgy tudni, hogy akár 36 centiméteresre is megnőhetnek. 

Borítókép: Facebook / Jimmy Hugo