promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Szexterápiára járatják a sérült izraeli katonákat
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A pótpartnerek bevetésével nemcsak a testüket gyógyítják, de az önbecsülésüket is visszaadják.

Hallottál már a partnerhelyettesítő terápiáról? Ez egy olyan szexterápia, amely kifejezetten gyógyító célzatú, bár a külső szemlélő számára egy beteges édeshármasnak tűnhet. A résztvevői ugyanis a páciens mellett a terapeuta, valamint egy helyettesítő, akit nagyon egyszerű szimplán prostituáltnak tekinteni.

A terápia abban segít, hogy a kliens hosszú távú, egészséges párkapcsolatokat tudjon kiépíteni, jó szexuális életet éljen, és el tudja fogadni önmagát. Ne titkoljuk el, hogy a kezelések 15–20 százalékában szexuális együttlétre is sor kerül, mivel azonban a találkozók számát előre lefixálják, itt tényleg nem prostitúcióról van szó.

A BBC cikke alapján a pótpartnereket eredményesen alkalmazzák Izraelben is, mégpedig a sérült katonák gyógyításában. A szolgáltatás állami pénzen működik, mert szerencsére a hivatalok sem egy-két „potyadugás” lehetőségeként értelmezik a különös módszert.

„Az embereknek érezniük kell, hogy kívánatosak más személyek számára, és hogy élvezetekre számíthatnak másoktól”

– fejtegette a rehabilitációban részt vevő egyik szakember.

A kezelések 85 százalékban az intimitásról, a másik megérintéséről, adásról és kapásról, kommunikációról szólnak. Az egyik izraeli katona például egy esés következtében deréktól lefelé megbénult, mégis szeretne normális életet élni.

„Amikor megsérültem, készítettem magamnak egy kívánságlistát. Idővel szerettem volna önállóan lezuhanyozni, enni, öltözködni, és persze szexelni”

– mondta. Mert nemcsak házas volt, de gyerekeket is nevelt. Mivel a felesége folyton zavarban volt, ha intim dolgokról kellett az orvosokkal beszélgetnie, a sérült férj pótpartnert vett igénybe a felépüléséhez. Egy három hónapig tartó terápia 5400 dollárba került az államnak.

„Nem lettem szerelmes a pótpartnerembe, hiszen házas vagyok. Azt akartam tanulmányozni, hogyan érhetem el a célomat. Mindezt logikus megoldásnak tartottam, amit meg kellett tennem”

– fejtegette a sérült ex-katona.

Pótpartnerek nem lehetnek házasok, lényegében ez az egyetlen fontosabb kikötés. A BBC által meglátogatott klinikán már 1000-nél is több páciens gyógyulását segítették elő, a testük egészségének részleges helyreállítása mellett az önbecsülésüket is visszaadva.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás