promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Öten meghaltak és sokan kórházba kerültek szalmonella-mérgezéssel
Borítókép:  dailymail.co.uk
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A mérgezés két Lengyelországból származó termékre vezethető vissza, amelyek kapcsolatban állnak a Lidl és az Aldi által hasonló okokból tavaly októberben visszahívott termékekkel.

Egyelőre úgy tűnik, főként csak az Egyesült Királyságban alakult ki megbetegedési hullám az SFC fagyasztott, panírozott csirke nuggettjei nyomán, amelyeket az Élelmezési Szabványügyi Ügynökség (FSA) természetesen azonnali hatállyal visszahívott. 

A két fertőző termék neve:

  • Take Home Boneless Bucket  
  • Chicken Poppets


Forrás: dailymail.co.uk

A legutóbbi hírek szerint közel 500 ember kapott egyelőre szalmonella-mérgezést, közülük minden harmadik kórházi ápolásra szorul. A fertőzöttek közül öten vesztették életüket, az azonban egyelőre még nem bizonyított, hogy kizárólagosan a szalmonella-mérgezés okozta-e a halálukat.

„Az áldozatok mintegy 44 százaléka 16 éves vagy annál fiatalabb volt"

– írja a Mail Online.

A fertőzött termékeket egyébként hónapok óta értékesítik, és a külföldi portálok szerint kapcsolatban állnak a Lidl és az Aldi tavaly októberben visszahívott hasonló termékeivel.

Az ellenőrző hatóságok eddig közel 100 országnak küldtek ki figyelmeztetést a fertőzött termékekről, amelyek mind Lengyelországból származnak. A magyarországi üzletláncok egyelőre úgy tűnik, nem érintettek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás