Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

A járvány okozta stressz és a lustaság miatt egyre többen küzdenek merevedési zavarral

A járvány okozta stressz és a lustaság miatt egyre többen küzdenek merevedési zavarral

Élet

A járvány okozta stressz és a lustaság miatt egyre többen küzdenek merevedési zavarral

Élet

Buda Villő 07:07

A szakértők szerint a pandémiával összefüggő stressz, szorongás, depresszió és a mozgásszegény életmód növelte a merevedési zavar kockázatát a férfiaknál.

A koronavírus-járvány miatt kényszerűségből kialakult „kanapé-életmód” nemcsak a derekunknak és a hátunknak árthat, hanem a szexuális életünkre is komoly hatással lehet. 

Mivel az erekciós diszfunkció szorosan kapcsolódik a mozgásszegény életmódhoz, nem csoda, hogy a szexuális egészségügyi szakértők és az urológusok azonnal vizsgálni kezdték a pandémia miatt kevésbé aktív életmódot folytató férfiak szexuális teljesítőképességét.

Az eredmény máris drasztikus növekedést mutat: egyre több férfi fordul erekciós problémákkal orvoshoz.

„Azt tapasztalom, hogy egyre több fiatal férfi küzd merevedési zavarral a stressz miatt. A járvány miatt egy hihetetlenül stresszes helyzetbe kényszerültünk mindannyian, ami befolyásolja a szexuális teljesítőképességünket” 

– mondta el Dr. Aaron Spitz kaliforniai urológus.


Forrás: PixaBay

Hogyan járul hozzá a stressz az erekciós problémákhoz?

Egyrészről minél kevésbé aktív életet él valaki, annál valószínűbb, hogy hízik és szívproblémái alakulnak ki; a szívünkkel és a testsúlyunkkal kapcsolatos állapotunk pedig hatással lehet a vérnyomásunkra. 

„A magas vérnyomás és magas koleszterinszint károsíthatja az ereket, beleértve azokat is, melyek a péniszbe viszik a vért, így okozva merevedési zavart.” 

– olvasható a webbeteg.hu oldalán.

Másrészről a stressz hatására szervezetünk adrenalint szabadít fel, amely az erek összehúzódásával „elzárja a vért” az olyan kevésbé fontos testrészektől, mint a pénisz, a fül és az ujjak. 

Ennek oka, hogy így több vér áramolhat a szívbe, a tüdőbe és az agyba. Ezek azok a szervek, amelyek felelősek azért, hogy életben tartsák az embereket a fizikailag veszélyes körülmények között. 

Ennélfogva ha sikerül csökkenteni a stresszt az életünkben, a szexuális életünk is nagy lendületet vehet.

Borítókép: PixaBay