promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Figyelmeztetést adott ki a Lidl, ami mindannyiunkat érinti
Borítókép:  lidl.hu
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ha ilyen SMS-t kapsz a „Lidl-től”, nehogy megnyisd, mert nagyon rosszul jársz vele!

Az elmúlt napokban többen is felhívták a Lidl Magyarország figyelmét SMS-ben terjedő csalásokra, melyeknek célja, hogy a megkeresett személyektől pénzt vagy személyes adatokat csalhassanak ki - adta hírül a üzletlánc magyarországi vállalata.

Mint írják, a csalók a Lidl Magyarország nevében azzal keresik fel áldozataikat, hogy Lidl ajándékutalványt vagy éppen más értékes tárgynyereményt (pl. okostelefont) nyertek. Ennek fejében kérik a postázási költség euróban történő kiegyenlítését vagy éppen a linkre kattintva egy hamis figyelmeztetés jelenik meg, miszerint eszközünk vírussal fertőződött meg.

Közleményükben jelzik, hogy a Lidl Magyarország által megszervezett nyereményjátékokról kizárólag a vállalat hivatalos felületein adnak tájékoztatást, valamint hogy a nyereményekért cserébe ellenjuttatást semmilyen esetben sem kérnek.

Emellett kérik, hogy személyes-, valamint bankkártyaadataink védelme érdekében, mindig ellenőrizzük a forrás hitelességét, a megtévesztési szándékkal érkezett megkeresésekre ne reagáljunk, emellett semmiképpen ne utaljunk pénzt vagy adjuk meg adataikat ismeretlen személynek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás