promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Csodálatos: Zente megtette az első lépéseit
Borítókép:  FACEBOOK/ZENTE- SMA 1 BABY
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nagy dolog történt Zentével. Egy évvel azután, hogy megkapta a Zolgensma nevű, életét megmentő készítményt, megtette első lépéseit. Édesanyja erről videót tett közzé.

Egy egész ország összefogásának eredményeként történhetett meg majd egy évvel ezelőtt, hogy Zente, az SMA-ban, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú megkaphatta a Zolgensma nevű, 700 millió forintba kerülő készítményt. Az eljárás során egy vírust juttattak a fiú szervezetébe, amely „kijavítja” azt a génhibát, ami az SMA I-et okozza. A család a beavatkozás óta folyamatosan beszámol arról, hogy milyen állapotban van épp Zente.

„Egy évvel ezelőtt, ezen a napon került sor hazánkban az első Zolgensma génterápiára. A mi kisfiúnk kaphatta meg Nektek és a Bethesda kórház csapatának köszönhetően! Készültem erre a napra. Hosszú köszönőbeszéddel, videóval arról milyen volt Zente 1-2 hónaposan, még egészségesnek hitt állapotban, majd 5 hónaposan teljesen leépülve, aztán pedig bemutatva a visszaépitkezés/fejlődés állomásait. Most mégsem ez következik. Az élet ismét felülírta a terveim!”

– írta Zente édesanyja a Facebookon.

Mint a videóban látható, a kisfiú megteszi az első bizonytalan, gyenge, ugyanakkor nagyon is tudatos első lépéseit. Zente tehát hivatalosan is megtette az első lépéseket!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás