Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Csodálatos: Zente megtette az első lépéseit

Csodálatos: Zente megtette az első lépéseit

Élet

Csodálatos: Zente megtette az első lépéseit

Élet

HZS 17:47

Nagy dolog történt Zentével. Egy évvel azután, hogy megkapta a Zolgensma nevű, életét megmentő készítményt, megtette első lépéseit. Édesanyja erről videót tett közzé.

Egy egész ország összefogásának eredményeként történhetett meg majd egy évvel ezelőtt, hogy Zente, az SMA-ban, vagyis gerincvelői izomsorvadásban szenvedő kisfiú megkaphatta a Zolgensma nevű, 700 millió forintba kerülő készítményt. Az eljárás során egy vírust juttattak a fiú szervezetébe, amely „kijavítja” azt a génhibát, ami az SMA I-et okozza. A család a beavatkozás óta folyamatosan beszámol arról, hogy milyen állapotban van épp Zente.

„Egy évvel ezelőtt, ezen a napon került sor hazánkban az első Zolgensma génterápiára. A mi kisfiúnk kaphatta meg Nektek és a Bethesda kórház csapatának köszönhetően! Készültem erre a napra. Hosszú köszönőbeszéddel, videóval arról milyen volt Zente 1-2 hónaposan, még egészségesnek hitt állapotban, majd 5 hónaposan teljesen leépülve, aztán pedig bemutatva a visszaépitkezés/fejlődés állomásait. Most mégsem ez következik. Az élet ismét felülírta a terveim!”

– írta Zente édesanyja a Facebookon.

Mint a videóban látható, a kisfiú megteszi az első bizonytalan, gyenge, ugyanakkor nagyon is tudatos első lépéseit. Zente tehát hivatalosan is megtette az első lépéseket!

Borítókép: FACEBOOK/ZENTE- SMA 1 BABY