promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Erre érdemes odafigyelni influenzaoltásnál
Borítókép:  PX
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Az idei évben először, bárki számára elérhetők az influenza elleni védőoltások, melyek október 20-tól az összes háziorvostól kérhetők. Azonban nem árt néhány dologra odafigyelnünk!

Az országos tisztifőorvos az operatív törzs tájékoztatói során többször is hangsúlyozta:

„Senki se induljon el a háziorvoshoz előzetes egyeztetés nélkül, célszerű telefonon időpontot megbeszélni a fertőzésveszély miatt”.

Továbbá azt is érdemes figyelembe venni, hogy egyes háziorvosok rendelési időn kívül, az előtt vagy után biztosítanak lehetőséget az oltást kérő betegek számára. 

Ahogy az lenni szokott, az első napokban megnövekedik az igénylők száma, de nem kell aggódni. A tisztifőorvos szavai szerint folyamatosan figyelik a készlet alakulását, és szükség esetén átcsoportosítják azt oda, ahol többen igényelnék az oltást.

A HVG arról számolt be, hogy idén a háromkomponensű 3Fluart vakcinák helyett, az állam által vásárolt, Sanofi-féle négykomponensű Vaxigrip Tetra oltást kapják azok akik szeretnék megóvni magukat az influenzától. 

A védelem idén különösen fontos! Nemzetközi tanulmányok szerint megduplázódik a halálozás esélye, ha valaki egyszerre szenved koronavírus- és influenzafertőzésben.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás