promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Mostantól leszállíthatják a tömegközlekedésről azt, aki nem visel maszkot
Borítókép:  BKK
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Vagy a BKK ellenőrei egyszerűen le sem engedik a metróba, akinél nincsen szájmaszk.

Az egész világon, köztük Magyarországon is tartanak egy esetleges második hullámtól, így ismét előkerült a vita a szájmaszkról, amit egyre jobban elhanyagolunk. A többség úgy érzi nincsen tényleges veszély, plusz a kánikulában nincs is túl sok kedve használni. Arra, hogy mennyire hatásos, arról még az orvosok közt is megoszlanak a vélemények, de a lényeg, hogy jobb használni, mint nem.

A szabály bevezetésekor az emberek 100 százaléka viselte a maszkot a tömegközlekedésen, ez a szám jelenleg visszaesett  85-re. A BKK írta a közleményében, hogy a szabály továbbra is él, de a kánikula,valamint a vírus visszaszorulása miatt ezt egyre többen elhanyagolják, pedig ugyanolyan fontos lenne, mint az elején.

Az RTL Klub híradója csinált pár felvételt, amin az látszott, hogy még az ellenőröknek sincs túl sok kedvük már hordani a szájmaszkot, valószínűleg ezért is döntött a szigorítás mellett a BKK.

A közleményben leírták, hogy aki a kötelezettséget ezek után is figyelmen kívül hagyja, ezzel utastársai egészségét veszélyezteti, az utazási feltételek szerint akár ki is zárható a közösségi közlekedési szolgáltatásból. Magyarul, nem engedik le például a metróaluljáróba, vagy leszállíthatják a buszról, és a többi.

Amennyiben egy-egy ellenőr bizonyíthatóan nem tartja be az egészségvédelmi előírásokat, azzal szemben a BKK munkajogi következményeket léptet életbe. Mivel a sofőrök zárt térben ülnek, ez számukra nem kötelező, csak lehetséges.

Aki rosszul használja a maszkot, azzal már tényleg nem tudnak mit kezdeni, és így is biztosan lesznek viták. Berlinben ezt úgy oldották meg, hogy aki nem viseli a maszkot a tömegközlekedési eszközökön, az rögtön kapja az 50 eurós, azaz nagyjából 18 ezer forintos csekket.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás