promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Koronavírus: 3641-re nőtt a fertőzöttek száma hazánkban
Borítókép:  Philip FONG / AFP
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A friss információk szerint 43-mal, 3641-re emelkedett az azonosított koronavírus-fertőzöttek száma Magyarországon.

Közben meghalt három idős, krónikus beteg, ezzel pedig 473-ra emelkedett a koronavírusban elhunytak száma - hozta le az új adatokat a koronavirus.gov.hu. Közben 1509-en már teljesen gyógyultan távozhattak a kórházból.

Még mindig a főváros az egyik legveszélyesebb a járvány szempontjából - az aktív fertőzöttek 45 százaléka, az elhunytak 61 százaléka, a gyógyultak 46 százaléka budapesti. Jelenleg 510 beteg igényel kórházi kezelést, közülük 27-en vannak lélegeztetőgépen.

A védekezés második szakaszában vagyunk. Ez nem a járvány végét jelenti, hiszen a vírus továbbra is terjed. Az a cél, hogy fokozatosan, szigorú menetrend szerint újraindítsák az életet. Hétfőtől vidéken és Pest megyében újabb enyhítések léptek életbe, és a fővárosban is megszűnt a kijárási korlátozás, de továbbra is fontos az általános óvintézkedések betartása. Közben a kórházi ellátások is fokozatosan újraindulnak.

A világon Amerikában a legrosszabb a helyezet

Az Egyesült Államokban szerda estig már 94 ezer fölé emelkedett az új típusú koronavírus-járvány halálos áldozatainak száma, és több mint másfélmillió fertőzöttet tartottak számon a baltimore-i Johns Hopkins egyetem és kórház adatai szerint.

Közben szerdán az Egyesült Államok mind az 50 államában legalább részlegesen ugyan, de újraindították a mindennapi életet. Éttermek, kávézók, kis üzletek nyitottak ki, továbbra is betartva azonban a társadalmi távolságtartásra és a szájmaszk viselésére előírt szabályokat.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás