Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Amerikában forgalmi vizsga nélkül is kiadják a jogosítványokat

Amerikában forgalmi vizsga nélkül is kiadják a jogosítványokat

Élet

Amerikában forgalmi vizsga nélkül is kiadják a jogosítványokat

Élet

Toronicza Péter 22:22

Legalábbis Georgia államban, de Wisconsinban is bevezetnék. 

Fura kimondani, de a koronavírusnak vannak jó oldalai is, de hát nagyon idézőjelesen kell kezelni ezt a kifejezést. Rengeteg enyhítésbe futhat bele a társadalom. Nálunk az volt az első sokakat érintő ilyen dolog, amikor a kormány bejelentette, hogy azok is megkapják a diplomát, akik nem rendelkeznek nyelvvizsgával.

Akik kínkeservesen anno megcsinálták a vizsgát, hogy legyen diplomájuk, azok szitkozódnak, akik pedig megkapják feltételek nélkül is, azok meg örülnek. Ebben igazából csak az a lényeg, ha van nyelvvizsgád, attól még nem fogsz tudni jól angolul, ha pedig van jogosítványod, attól még nem fogsz tudni vezetni. Ettől még mindkettő olyan alapot ad, ami szükséges, és most Georgia állam emiatt retteghet, mivel tapasztalatlan autósok ezrei fogják ellepni az utakat.

Persze, mi is azt mondjuk, hogy nem egy forgalmi vizsga letétele miatt lesz valaki jó sofőr, de most olyanokat is ki fognak engedni az utakra, akik lehet ötször is elhasalnának a rutin hiánya miatt.

A járvány felborítja a hétköznapi életet, és az autósiskolák sincsenek jó helyzetben, mivel az oktatás, és a vizsgák is állnak jelenleg. Georgiában ezzel a kérdéssel már nem akartak tovább foglalkozni, úgy voltak vele, hogy van elég bajuk, és inkább elengedték a vizsgákat. Akinek már csak ez lett volna hátra, az szabadon megkaphatja a jogosítványát. Ez nem csak 20 ezer embert érint, azonban már ennyien jelentkeztek, hogy élnének a lehetőséggel.

Wisconsin állam is úgy döntött, hogy követi Georgia példáját, ott ráadásul már 16 évesen meg lehet szerezni a jogosítványt. Az intézkedés természetesen őket is érinti.

Autósoktatók már petíciót is beadtak, hogy töröljék el a felelőtlen intézkedést, de ez süket fülekre talált. Magyarországon már újraindulhatott a vezetésoktatás, de még csak vidéken.

Borítókép: Wikipedia offical