Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

 Tom Hanks és felesége a vérükkel segítenek a koronavírusosokon

Tom Hanks és felesége a vérükkel segítenek a koronavírusosokon

Élet

Tom Hanks és felesége a vérükkel segítenek a koronavírusosokon

Élet

Toronicza Péter 08:38

Többször fognak vért, illetve vérplazmát adni, ami afféle ellenszernek tekinthető. 

Azt már elég sokan tudják, hogy Tom Hanks, illetve a felesége, Rita Wilson elkapták anno a koronavírust. Ők voltak az első hírességek, akik ezt a nyilvánosság elé tárták.

Későbbi nyilatkozataikba azért belefoglalták azt, hogy nem volt könnyű dolog kilábalni a vírusból, és örülnek, hogy együtt estek át rajta. A betegség eltérő módon dönti le a lábáról az embert, de még Hankséket is nagyon megfogta, pedig ők valóban egészséges életmódot élnek, és nincsen olyan krónikus betegségük, ami nehezítette volna a gyógyulásukat.

Közben, amíg nincsen hatásos ellenszer, addig a koronavírusból kigyógyultak vézplazmáival próbálják meg kezelni a fertőzötteket. Április elején az új koronavírus okozta betegségből már felépült páciensek vérében lévő antitestek egyetlen adagja életeket mentett egy kísérletben. A vérplazmakezelésnek köszönhetően rövidebb ideig jelentkeztek a tünetek, javult a vér oxigénszintje és gyorsabban tűnt el a vírus a szervezetből.

Jakab Ferenc, a Pécsi Tudományegyetem Szentágothai János Kutató Központ virológiai kutatócsoportjának vezetője elmondta, hogy nálunk is elkezdték ezt alkalmazni, és bíztató az állapota annak a betegnek, akin ezt tesztelték.

Akik enyhe tünetekkel vagy tünetmenetesen vészelték át a betegséget, azoknál kevesebb antitest termelődik. Nos, Tom Hanks és Rita Wilson szenvedtek eleget, szóval az ő vérük nagyon is hasznos lehet. Tom Hanks már nyilatkozott is arról, hogy a vérükben ott vannak ezek az antitestek. Alig várják, hogy felajánlhassák, és ha lehet, életeket mentsenek vele.

A színész azért elővette a vicces oldalát is, és mondta, hogy reméli a vakcinát Hank-cinának nevezik majd.

Borítókép: Mark RALSTON / AFP