promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kékbe borulnak az épületek, Rúzsa Magdi az #éniskékvagyok kampány arca
Borítókép:  Facebook/Együtt az Autistákért Alapítvány.
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kék színnel világítják ki az épületeket csütörtökön országszerte az autizmus világnapja alkalmából; az eseményhez bárki csatlakozhat otthonról is, ha valamilyen kék színű ruhadarabban lefotózza magát és a képet az #éniskékvagyok megjelöléssel feltölti a közösségi média valamelyik felületére – közölte az Együtt az Autistákért Alapítvány.

Csütörtök este kékbe borul Budapesten a Szabadság-szobor mellett a Művészetek Palotája, a Puskás Aréna, a Groupama Aréna, a Duna Aréna, a Telekom-székház, valamint a Clark Hotel is. A kezdeményezéshez több város, köztük Győr, Nagykanizsa, Székesfehérvár, Tatabánya, Veszprém és Zalaegerszeg is csatlakozott – olvasható a közleményben.

A koronavírus-járványra és a Maradj otthon! kampányra való tekintettel az épületek kivilágítását mindenki online követheti az Együtt az Autistákért Alapítvány Facebook- és Instagram-oldalán.

Mint írják, az Együtt az Autistákért Alapítvány nagykövete, Rúzsa Magdolna is csatlakozott a kampányhoz.

„Magyarországon és a világban is még mindig nagyon keveset tudunk az autizmusról és arról, hogy ezzel a spektrumzavarral élő emberek élete milyen nehézségekbe ütközik nap mint nap. Nem vagyunk egyformák és fontosnak tartom hangsúlyozni, hogy úgy fogadjuk el egymást, ahogy vagyunk. Ehhez viszont meg kell ismernünk egymást. Így én is kék vagyok, remélem, hogy minél többen csatlakoznak hozzánk”

– idézi a tájékoztató az énekesnőt.

Az Együtt az Autistákért Alapítvány jelenlegi fő célkitűzése az első Autista Mintaház – Fejlesztő és Módszertani Központ létrehozása, amellyel további szakszerű és hatékony segítséget tudnak nyújtani az autizmussal élő gyermekek és családtagjaik számára. A Budapesten kialakítandó fejlesztő házban a mindennapos ellátás mellett tanulási és tapasztalatszerzési lehetőséget is adnak majd a szakemberek számára – írták a tájékoztatóban.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás