promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Állatkínzás, ha a karanténból így sétáltatod a kutyádat? – videó
Borítókép:  The Boston Globe
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Házi karantén ide vagy oda, a kutyát akkor is le kell vinni sétálni.

Kreatív ötletekkel oldják meg a kutyasétáltatást azok az emberek, akik a házi karantén mellett döntenek, és még a kutyájuk kedvéért sem hajlandók elhagyni az otthonaikat. Valaki a modern technológiát hívja segítségül, mint például az a ciprusi férfi, aki egy drónnal sétáltatta kistestű kutyáját.

Vakis Demetriou az erkélyéről indította el a drónt, amihez Oliver póráza volt kötve. A felvételt a férfi lánya készítette, aki az alábbi szöveget írta a videó mellé:

„Maradj otthon, de közben ne feledkezz meg a kutyád boldogságáról.”

Szerbiában ugyancsak egy kistestű kutya sétáltatásáról készült amatőr felvétel. Ezzel a videóval kapcsolatban már joggal merülhet fel az állatkínzás kérdése, nem valószínű, hogy a kiskutya élvezné, ahogy az emeleti erkélyről leengedik, illetve visszahúzzák oda.

Magyarországon, aki úgy érzi, segítségre volna szüksége a házikedvence sétáltatásában vagy eltartásában, az jelentkezhet a ZöldEb – Kutyás Érdekvédelmi Egyesület segélyvonalán. Az egyesülethez már számos önkéntes is csatlakozott, akik örömmel vállalnak sétáltatást, de akár ideiglenes szállást is tudnak biztosítani a kisállatok számára.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás