promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
7,5 millió forintot osztott szét a K&H a gyermekegészségügynek
Borítókép:  K&H gyógyvarázs
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

21 gyermekgyógyító intézmény – kórházi osztályok, gyermekorvosi rendelők, védőnői szolgálatok és egy mentőállomás – nyert közel 7,5 millió forint értékben a kicsik egészségmegőrzéséhez és mindennapi gyógyításához szükséges eszközöket. A K&H gyógyvarázs területi pályázat támogatottjai között a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház is helyett kapott. A döntésben a helyi közösségek aktív szerepet vállaltak, ennek köszönhetően a kórház a kis betegek egészségi állapotát kijelző betegőrző monitorokkal gazdagodott.

A K&H gyógyvarázs területi pályázatot harmadik alkalommal hirdette meg a pénzintézet azzal a céllal, hogy olyan orvosi eszközök beszerzését tegye lehetővé, amelyek, bár nem a legdrágábbak, hiányuk a mindennapi gyógyításban nagyon kritikus lehet. A műszerek mellett pedig olyan szolgáltatásokat is lehetett igényelni, amelyek a beteg gyermekek komfortérzetét javítják – hiszen ők is egészen más hangulatban várják egy mesefigurákkal feldíszített színes teremben a következő vizsgálatot, mint négy kopár fal között.

Idén 45 pályázat érkezett, és közel minden második jelentkező el is nyerte az igényelt eszközt. A nyertesek kiválasztásába a helyi lakosság is beleszólhatott, hiszen ők dönthettek arról, hogy melyik intézmény kapja az egyenként maximum bruttó 350 000 forintos támogatást. A K&H Csoport  a dombornyomott Mastercard kártyával történő 3000 forint feletti vásárlások után saját bevételeiből 1 forintot különített el erre a célra, így több mint 341 ezer vásárlási tranzakciónak köszönhetők az elnyert összegek.

A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Központi Kórház és Egyetemi Oktatókórház gyermek belgyógyászati osztálya a pályázaton két – a kis betegek egészségi állapotát kijelző – betegőrző monitort nyert. A programban a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei gyermekegészségügyi intézmények eddig összesen közel 45 millió forint értékben, 28 alkalommal kaptak támogatást.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás