Keresés

Elérhetőségek

Központi e-mail cím
info [kukac] promotions.hu

Szerkesztőségi e-mail cím
szerk [kukac] promotions.hu

Ügyvezető
maxi@promotions.hu

Programok beküldése
programok@promotions.hu

Hamarosan a tél utolsó emléke is eltűnik Miskolcról

Hamarosan a tél utolsó emléke is eltűnik Miskolcról

Helyi Hírek

Hamarosan a tél utolsó emléke is eltűnik Miskolcról

Helyi Hírek

Promotions - 2019.04.08. 08:01

Hamarosan a téli szóróanyag utolsó maradványai és az első tavaszi zöld hulladékok is eltűnnek a miskolci közterületekről. A márciusban megkezdett városi nagytakarítási munkával várhatóan április végére végez a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft.

Elkezdődött az illegális hulladék- és törmeléklerakók felszámolása is, ezekre százmilliós nagyságrendű összeget biztosít az önkormányzat. A városi nagytakarítás első lépésében a téli szóróanyag összegyűjtése történt meg gépi- és kézi erővel. A nagy létszámú, 40-60 fő részvételével végzett komplex munka hatása már érzékelhető a diósgyőri, észak- és dél-kiliáni, bulgárföldi városrészekben, a Győri kapu és a belváros egyes területein.

Április első hétvégéjén a Selyemrét nagytakarítása után a teljes Avasi lakótelep és a Szentpéteri kapui területek kerülnek sorra, majd a Csabai kapu, a Vörösmarty lakótelep és a történelmi Avas következik. Azokból a városrészekből, ahol már befejeződött a tavaszi nagytakarítás, eddig  mintegy 300 tonna port és szóróanyagot, 150 köbméter illegálisan lerakott hulladékot, valamint 300 köbméter zöldhulladékot szállítottak el. A Városgazda számításai szerint ez a mennyiség a munka befejezésére várhatóan megduplázódik.

A hulladék összeszedésére és elszállítására – beleértve az illegális hulladék elszállítását is – Miskolc önkormányzata előirányzatként közel 100 millió forintot biztosít idén a Városgazdának. A társaság azonban nem csak ebből fordít Miskolc város tisztaságára, takarítására nagyobb összeget. A városkép rendezésében kulcsszerepet jelentő nyomortelep-felszámolási program keretében ez évben további 115 millió forint áll rendelkezésre az avult telepek felszámolására, a bontásra és a törmelék elszállítására.

Borítókép: fotó: minap.hu

Legolvasottabb hírek