promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rákay Philip leleplezte a Most vagy soha film legnagyobb titkát, amelyre nagyon sokan voltak kíváncsiak
Borítókép:  YouTube
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Az idei év egyik legnagyobb magyar töris filmes dobásából egyre többet láthatunk már a neten is.

Az idei év egyik legnagyobb magyar filmes dobása, illetve egyik legjelentősebb történelmi filmes vállalkozása a Most vagy soha!, Rákay Philipék történelmi filmjét pedig már rengeteg látták a magyar mozikban is. A  Petőfi Sándor és a magyar forradalom egy napját mutatja be, azt a napot, amikor megkezdődött minden Budán, amikor Petőfiék elszavalták a Nemzeti dalt. A filmről az elmúlt hetekben rengeteg cikk született, vannak komoly bírálói és komoly támogatói is, sőt, rajongói is.

A filmről korábban történészek is megszólaltak a történelmi pontatlanságok miatt. Ám mindig figyelmeztetnek az alkotók, hogy jelzik a film elején, hogy ami a filmkockákon pereg, az azt mutatja be, ahogy történt vagy ahogy történhetett volna. Egy azonban biztos, a film kapcsán elképesztően sok keresés történt az 1848-as szabadságharcra, illetve Petőfi sándor nevére is.

Még az is megesett, hogy sokan most találkoztak az igazi tényekkel Petőfi Sándor életével kapcsolatban, például arról is megtudhatták az igazságot, hogy elmondta-e a Nemzeti dalt Petőfi a Nemzeti Múzeum előtt. Az igazság az, hogy...

Rákay Philip most a Facebook-oldalán közölte, hogy közkívánatra készítettek egy klipet a Gólyamadár című dalból, amely elhangzik a filmben. Rákay Philip azt is elmondta, mivel sokan kérdezték, hogy a dal melyik tájegységről származik, hogy  a dal nem népdal, hanem a film legszebb jelenetéhez készítették. A zeneszerzője pedig Gulya Róbert - akinek a film csodálatos zenéjét is köszönhetjük -, a szövegét pedig maga, Rákay Philip írta.

Arra is kitér Rákay a posztban, hogy a dalszöveget az egyik kedvenc Petőfi verse ihlette, amelynek a címe az, hogy Gólya.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás