promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Meghökkentően olcsón utazhatunk ezekbe az európai városokba, ha pénztárcabarát nyaralásra vágyunk
Borítókép:  A kép illusztráció. Forrás: Profimedia
Gasztro & Utazás
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A költségbarát utazás titka pofon egyszerű. Ki sem kell lépnünk Európából!

Most, hogy az árak az egekbe szöktek, sokan nem terveznek hosszú nyaralást távoli, egzotikus helyekre. De a pihenésről akkor sem kell lemondanunk, ha szeretnénk valamivel kevesebbet költeni idén nyáron az utazásra. Íme három olyan európai város, ahol az átalagosnál lényegesen olcsóbban tudjuk megszervezni a vakációnkat 2023-ban!

Lisszabon, Portugália

A travelo cikke szerint a lista legelején idén Lisszabon áll, ahol csak 2% nőttek az árak tavalyhoz képest. Ha egy hétvégére két fős utazást szervezünk, valamivel több, mint 260 euróba kerül majd csupán ez az élmény.

Lisszabon, Portugália fővárosa, egy gyönyörű és vibráló város, amely számos lenyűgöző látnivalóval és élménnyel várja a turistákat. Gyönyörű látképe, dimbes-dombos utcái, gasztronómiája és történelmi, kulturális gazdasága miatt is érdemes ide ellátogatni.

Portugália egyébként híres a kulináris élvezetekről, és  Lisszabon nem kivétel. Megkóstolhatjuk a bacalhau-t (sózott tőkehal), a friss tenger gyümölcseit és nem érdemes kihagyni a süteményeket sem.


Vilnius, Litvánia

Vilnius, Litvánia fővárosa, régóta előkelő helyen szerepel az olcsó turista-csalogató városok listáján. Egy gyönyörű, történelmi város, amit sokan szeretnének felfedezni.

A városban számos múzeum, galéria és színház található, amelyek bemutatják a litván művészetet és kultúrát. Vilnius híres kulturális eseményeiről, például a Vilnius Jazz Fesztiválról és egy hatalmas könyvvásárról is.

A művésznegyedek mellett, izgalmas élmény lehet ellátogatni egy piacra is, kipróbálni a litván konyhát, de a város számos kilátóponttal is rendelkezik, ahonnan gyönyörű panoráma tárul az utazók szeme elé. Itt egy hétvége két főre számolva nagyjából 262 euróba kerül.


Krakkó, Lengyelország

Krakkó Lengyelország egyik leglenyűgözőbb és legnépszerűbb városa, amely tele van gyönyörű látnivalókkal. A krakkói óváros az UNESCO Világörökség része, bámulatos szépségű és tele van középkori épületekkel, látnivalókkal. A főtér egykor Európa legnagyobb főtere volt, ma a város legfrekventáltabb helye. Itt található a kéttornyú Mária-templom is.Körülbelül 70 km-re Krakkótól megtekinthető a történelem legborzalmasabb népirtásának leghírhedtebb koncentrációs tábora, ami ma már múzeumként működik: Auschwitz. A történelem ezen szelet elborzasztó és egyben kihagyhatatlan.

Krakkóban is számos tradicionális lengyel ételt és helyi specialitást kóstolhatunk Kifejezetten kedvelik a tésztaételeket, sült húsoka és kolbászokat. Krakkóban az összköltségünk 290 euróra rúghat, ha párosan keressük fel a várost egy hétvégére.

Az árak persze változhatnak. Ugyanakkor, ha megfelelő időben foglalunk repjegyet és szállást, akkor még megcsíphetjük az olcsóbbakat is. Az okos utazás záloga minden esetben az alapos felkészülés!

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás