promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Van Damme izomkolosszus ellenfele durván megöregedett, rá se lehet ismerni a 76 éves Bolo Yeungra
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Bolo Yeung a Véres játék című klasszikusban bunyózott Jean-Claude Van Damme-mal.

A '80-as évek egyik legikonikusabb akcióhőse, Jean-Claude Van Damme az 1988-as Véres játék című filmmel robbant be a köztudatba. Annak idején Magyarországon és kézről kézre járt VHS-en ez az örökérvényű klasszikus, amiben a világsztár karaktere egy kőkemény versenyen vesz részt, ahol nagyon durva ellenfelekkel kell bunyóznia – az alkotás végső összecsapása a legjobb mind közül, itt lehet megnézni, ha valaki esetleg egy kicsit nosztalgiázni akar:

A Jean-Claude Van Damme által alakított Frank és a Bolo Yeoung által megtestesített Chong Li csatája most is izgalmas és látványos, főleg azért, mert tényleg mindketten nagyon jól harcolnak, és szénné vannak gyúrva, így nehéz eldönteni előre, hogy vajon kié lesz a győzelem. Van Damme mondhatni „eltörpült” az izomkolosszus Yeung mellett, aki olyan intenzitással játszotta a karakterét, hogy sokan azóta is félnek tőle.

Bolo Yeung Kínában legalább annyira nagy névnek számít, mint Amerikában Sylvester Stallone.

Annak idején Bolo Yeung volt a legkeményebb testépítő/harcmester az egész országban, nem csoda, hogy Hollywood is felfigyelt rá, főleg, hogy még Bruce Lee 1973-as mesterművében, A sárkány közbelép című alkotásban is szerepelt – szóval tényleg nem kispályás figura, állítólag még a Mister Hong Kong címet is elnyerte 1970-ben.

A jelenleg 76 éves Bolo Yeung a pályafutása során többnyire negatív szerepeket kapott, hiszen a hatalmas fizikuma és a morcos arca miatt leginkább félelmet keltett az emberekben, de persze néha hősként is láthattuk őt. Manapság már ritkán színészkedik, viszont rendszeresen tart harcművészeti előadásokat, és szívesen vesz részt rajongói eseményeken is – sőt, elvileg még a mai napig tartja a kapcsolatot Jean-Claude Van Damme-mal is, akivel a Dupla dinamitban is együtt szerepeltek.

Így néz ki most Bolo Yeung, aki ugyan jócskán megöregedett (ez természetes), de még mindig remek formában van, ami minden bizonnyal annak köszönhető, hogy jelenleg is minden egyes nap edz:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás