promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Bizarr módon fürdik és eszik a vonaton élő tini, őrült pénzt fizet a „lakhatásáért”, cserébe minden nap más szerelvény az otthona
Borítókép:  Profimedia / illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Magánéletről nem is álmodozhat, de az alapvető szükségletek biztosítása sem éppen könnyű feladat.

Nem az átlagos tinédzserek életét éli a mindössze 17 éves Lasse Stolley, aki vonatra cserélte az iskolapadot. A digitális nomád kifejezést tökéletesen példázó életforma rengeteg lemondással jár, izgalmakból azonban nincs hiány.

A fiatal német srác szoftverfejlesztőként dolgozik, munkája pedig kötetlen időbeosztású, ami tökéletesen igazítható a nem mindennapi „albérletéhez”. A furcsaságok nem is itt kezdődnek, hanem a hétköznapi dolgoknál, hiszen ami mindenki más számára alap, az Lassénak komoly kihívást jelent.

„2022 nyarán döntöttem úgy, hogy a középiskola befejezése után a vonaton fogok élni. Reggel eldönthetem, hogy aznap az Alpokba utazzak, vagy inkább a Balti-tengerben ússzak”

– mondta Lasse.

„A vonatos életmódom évente körülbelül tízezer euróba kerül. Ennek nagyrésze az éves első osztályú bérletemre megy el, ez jelenleg valamivel kevesebb, mint hatezer euró”

– folytatta, hozzátéve, hogy a teljes élete belefér egy kisebb hátizsákba.

Lasse mindössze egy takarót, néhány ruhadarabot, tisztálkodási eszközöket, valamint természetesen a laptopját tartja magánál. Mint mondta, a ruhamosás bonyolult és időigényes, általában kézzel mos a váróteremben, és a mosakodást is itt szokta megoldani.

Amikor zuhanyozni szeretne, akkor uszodába megy, ugyanakkor a vonaton a lehető legritkábban próbál vécére menni, hiszen nem túl tiszták a mosdók, cserébe pedig még szűkösek is. Szintén az első osztályú utasoknak külön fenntartott váróteremben eszik, a különböző fogások számára – mint éves bérletesnek – teljesen ingyenesek.

Az alvás szintén sarkalatos pontnak számít, az első néhány hónapban még meglehetősen nehezen ment neki, ám később megszokta, és amikor hazalátogat, már szinte hiányzik neki a vonat ringatózása.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás