promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A párom mesélni kezdett a hobbijáról egy céges bulin, másnap behívatott a főnök és kirúgott
Borítókép:  Profimédia/Illusztráció
Színes
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A kollégáim sem álltak ki mellettem, több év után tettek utcára a céges bulin történt botrány után.

Alexandra nem olyan régen egy új párkapcsolatba kezdett bele. A cég a születésnapja alkalmából bulit rendezett neki, ahová elvitte a barátját is. Ezt a döntését azonban örökre megbánta. Most az ő történetét olvashatjátok:

Sziasztok! Ha esetleg van a köreitekben munkajogász, akkor tanácsot is elfogadok, egyébként csak szeretném magam kibosszankodni, mert olyan szürreális események láncolata vezetett el odáig, hogy három nap alatt munkanélküli lettem. Egy nem túl nagy létszámú cégnél dolgoztam, ahol szokás volt a csapatszellem jegyében megünnepelni a születésnapokat. Most éppen az én nagy napom következett, vártam is, szeretem ezeket a bulikat. Négy hónapja randizgattam egy sráccal, aki éppen a buli előtti napon mondta ki nekem a szeretlek szót. Én is hasonlóan érzek iránta, emiatt úgy döntöttem, hogy elhívom magammal a céges bulira, más is szokott kísérőt hozni. Természetesen szeretettel várták.

Álmomban sem gondoltam volna, hogy bármi rosszul sülhet el. A céges buli egy pontig teljesen rendben zajlott, a párom is vegyült, ám egyszer csak azt hallottam, hogy ő és a főnököm is felemelték a hangjukat. Egyre többen figyeltek fel a beszélgetésükre és a páromnak egy egészen új oldalát mutattam meg, nem láttam még ennyire felcsattanni. Amikor világossá vált számomra, hogy mi a téma, az még jobban megdöbbentett, mint maga a tény, hogy összevesztek. Az újdonsült kedvesem szerette az úgynevezett... hát mondjuk úgy, hogy misztikus dolgokat. A főnököm viszont minden ilyesmit elutasított, sőt, kifejezetten ostobának tartott mindenkit, aki hisz az ilyen általa konteónak nevezett "boszorkányságokban".

A nagy készülődésben teljesen elfelejtkeztem erről a különbözőségről és bizony ez egy szörnyen kínos és kellemetlen szópárbajban csúcsosodott ki. A buli nagyon gyorsan véget ért és mindenki elment haza. A párom kicsit ittas volt, én sem voltam szomjas, megbeszéltük, hogy másnap megbeszéljük a történteket. Én nem voltam különösebben mérges, megállapítottam, hogy a céges bulikra ezentúl nem jön, ezzel egyetértett. Beértem a munkahelyemre és szinte azonnal hívatott a főnököm az irodájába.

Leültetett és én már éppen próbáltam volna valami viccel elütni a dolgot, amikor csendre intett és teljesen hideg hangon közölte:

Ki vagy rúgva.

A szemem elkerekedett, azt hittem ez valami vicc, de folytatta:

Nem tudok egy olyan emberben bízni, aki összeáll egy ilyen kitalált elméleteket támogató bugrissal. Nem akarok ilyen alkalmazottakat körülöttem, nem tudok ilyen embernek megbízni, ezáltal pedig dolgozni. Azonnali hatállyal távozz.

Felálltam és kimentem az irodából. Körbenéztem és a munkatársaim lesütötték a szemüket, látszott, hogy tudják, mi folyik itt. Senki nem szólalt meg. Úgy jöttem el évek után, hogy senki még csak el sem köszönt. A párom azóta annyira emészti magát, hogy a kapcsolatunk sem alakul túl jól, de azt szeretném megmenteni. Munkám pedig majd lesz másik, ahol talán jobban megbecsülnek.

Amennyiben szeretnétek ehhez hasonló szomorú sorsokról, kemény döntésekről, vagy csúnya árulásokról olvasni, akkor lépjetek be a Promotions kifejezetten pikáns csoportjába, ahol rengeteg ilyen történettel találkozhattok: IDE kattintva megtehetitek.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás