promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Rossi: Pályafutásom legfontosabb mérkőzésére készülök Szlovákia ellen
Borítókép:  POLYÁK ATTILA - ORIGO
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Edzői pályafutása legfontosabb mérkőzésére készül Marco Rossi, a magyar labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, akiknek együttese csütörtökön este Szlovákia vendégeként kezdi meg az Európa-bajnoki selejtezősorozatot.

Az olasz szakember a Nagyszombatban sorra kerülő összecsapás helyszínén tartott szerdai sajtótájékoztatón újságírói kérdésre azt válaszolta: nem sokan adnak esélyt a magyar csapatnak, ugyanakkor a futballban az a szép, hogy bármi megtörténhet. Hozzátette, a válogatott szeptember és november között rövid idő alatt is sokat fejlődött. Kiemelte, hogy a csütörtökön 20.45 órakor kezdődő találkozó lesz edzőként a legfontosabb mérkőzése, még a Budapest Honvéd Videoton elleni 2017-es bajnoki döntőjénél is nagyobb téttel bír. Hozzátette ugyanakkor, hogy ez csak az ő karrierjére igaz, a sorozatot tekintve ez csak az első lesz a nyolc összecsapás közül.

Megjegyezte, a Dunaszerdahely edzőjeként háromszor játszott ebben a stadionban, mindhárom alkalommal vesztesen távozott, ezúttal azonban „jó előjel", hogy csapata egy másik öltözőt kapott. Hozzátetette, szlovák kollégája és ő is tisztában van a másik elképzeléseivel, várható összeállításával.

A válogatott játékosok közül a Rossi szerint várhatóan pályára lépő Kalmár Zsolt vett részt a sajtótájékoztatón. A Dunaszerdahely légiósa megjegyezte, sok helyen játszott már Szlovákiában, ahol nem kedvelik a magyarokat, ugyanakkor véleménye szerint ezzel csütörtökön nem lesz probléma. „Természetesen tudjuk, hogy a szlovákok jóval erősebbek, ugyanakkor hiszek benne, hogy ha azt csináljuk, amire a kapitány és a stáb felkészített minket, akkor meglepetést tudunk okozni. Nagyon fontos lenne a jó rajt, az ugyanis önbizalmat adna a folytatásra" – fűzte hozzá a középpályás.

Kalmár egyébként 2–1-es magyar győzelmet tippelt, erre a Nemzeti Sport újságírója rá is kérdezett. Reális-e?

„Nem a döntetlenért jöttünk, meg szeretnénk nyerni a mérkőzést, még ha nehéz is lesz, mert jó csapattal állunk szembe. Ha betartjuk, amit gyakoroltunk, akkor meg tudjuk lepni a szlovákokat. Aláírnám azt a győzelmet.”

A magyar válogatott a csütörtöki mérkőzés után vasárnap a világbajnoki ezüstérmes horvátokat fogadja a Groupama Arénában.

A magyar válogatott várható kezdőcsapata (az MTI szerint):
Gulácsi Péter - Lovrencsics Gergő, Kádár Tamás, Willi Orbán, Vinícius Paulo, Korhut Mihály - Nagy Ádám, Kleinheisler László - Dzsudzsák Balázs, Kalmár Zsolt - Szalai Ádám

A magyar válogatott kerete:
Kapusok: Dibusz Dénes (Ferencváros), Gulácsi Péter (RB Leipzig), Kovácsik Ádám (Mol Vidi FC)
Védők: Baráth Botond (Sporting KC ), Bese Barnabás (Le Havre AC), Kádár Tamás (Dinamo Kijev), Korhut Mihály (Arisz), Lang Ádám (CFR Cluj), Lovrencsics Gergő (Ferencváros), Willi Orbán (RB Leipzig), Vinícius (Mol Vidi FC)
Középpályások: Gazdag Dániel (Bp. Honvéd), Holman Dávid (Slovan Bratislava), Kalmár Zsolt (DAC), Kleinheisler László (NK Osijek), Kovács István (Mol Vidi FC), Nagy Ádám (Bologna), Pátkai Máté (Mol Vidi FC), Szoboszlai Dominik (Red Bull Salzburg)
Támadók: Balogh Norbert (APOEL), Dzsudzsák Balázs (Al-Ittihad Kalba), Holender Filip (Bp. Honvéd), Nagy Dominik (Legia Warszawa), Németh Krisztián (Sporting Kansas City), Szalai Ádám(Hoffenheim), Varga Roland (Ferencváros)

A szlovák válogatott kerete:
Kapusok: Martin Dúbravka (Newcastle United ), Matús Kozácik (Viktoria Plzen), Marek Rodák (Rotherham United )
Védők: Dávid Hancko (Fiorentina), Peter Pekarík (Hertha BSC), Lubomír Satka (DAC), Michal Siplak (Cracovia Kraków),Milan Skriniar (Inter ), Lukás Stetina (Sparta Praha), Denis Vavro (FC Köbenhavn)
Középpályások: Matús Bero (Vitesse ), Martin Chrien (Santa Clara), Ondrej Duda (Hertha BSC ), Ján Gregus (Minnesota United), Marek Hamsík (Talien Jifang), Patrik Hrosovsky (Viktoria Plzen), Juraj Kucka (Parma), Stanislav Lobotka (Celta Vigo), Róbert Mak (Zenit), Jaroslav Mihalík (MSK Zilina), Albert Rusnák (Real Salt Lake), Miroslav Stoch (Slavia Praha)
Támadók: Michal Duris (Anorthoszisz), Pavol Safranko (Dundee United)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás