promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Minden idők egyik legrosszabb filmjével kontrázott rá II. Erzsébet temetésére egy brit tévécsatorna
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szinte az összes brit csatorna II. Erzsébet temetését közvetítette, de a Channel 4 inkább más tartalmat szánt a közönségnek.

Szeptember 8-án rendkívül elszomorító hír rázta meg a világot, ugyanis kiderült, hogy 96 éves korában elhunyt a brit királyi család feje, II. Erzsébet, akit jelenleg is emberek milliói gyászolnak. A királynő temetési szertartását szeptember 19-én tartották meg, és természetesen szinte mindenhol közvetítették, hiszen történelmi jelentőségű eseményről van szó – de egy brit csatorna nem állt be a sorba, helyette inkább egy bizonyos szempontból egészen megdöbbentő dolgot tett.

Aki hétfőn Nagy-Britanniában tévézett, az bárhova kapcsolt, jó eséllyel II. Erzsébet temetésének közvetítését láthatta. Kivéve a Channel 4 nevezetű adón, ahol a műsorfelelősök valamiért úgy gondolták, hogy a 2017-es Az Emoji-film remek alternatíva lehet azon nézők számára, akiket valamiért nem érdekel a királynő végső útja – még úgy is, hogy a műsorra tűzött alkotás mindenhol minden idők egyik legrosszabb animációs filmjeként van számontartva.

Sokan felháborodtak azon, hogy a Channel 4 Az Emoji-filmmel kontrázott rá II. Erzsébet temetésére, de páran kicsit higgadtabbak voltak, és úgy gondolták, hogy igazából érthető a csatorna döntése, hiszen ilyenkor a gyerekekre is gondolni kell – minden bizonnyal ezért ment le a film után a Stuart Little, a Jégkorszak 3. – A dínók hajnala, illetve az Énekelj! című animációs film is, hiszen nem minden szülő akarta a királynő búcsúztatójával „traktálni” a kölyköket.

Nem a Channel 4 volt amúgy az egyetlen olyan brit csatorna, ahol megkérdőjelezhető műsorstratégiai döntést hoztak II. Erzsébet temetésének időszakában:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás