promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Az egyik leghíresebb magyar komoly bajban - drámai hírek érkeztek
Borítókép:  Profimedia (illusztráció)
Sport & Szabadidő
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Nem csak a magyarok körében, de még Németországban is roppant népszerű Schäfer András, a foci válogatott sztárja. 

Az egyik legígéretesebb fiatal magyar focistának számít Schäfer András, aki jelenleg a német Bundesliga egyik közönségkedvenc csapatának, a Union Berlinnek a játékosa. A szombathelyi származású középpályás egykor a helyi Haladásban, majd az MTK-ban nevelkedett, de 19 esztendősen külföldre igazolt, hogy előbb Olaszországban, majd Szlovákiában mutassa meg tehetségét. Északi szomszédunknál a felvidéki magyarok által imádott Dunaszerdahelyi AC játékosa lett. Itt, és a magyar válogatottban robbant be igazán. Tagja volt a Nemzeti Csapatnak, amely ugyan ért el túl nagy sikert a 2021-es Európa-bajnokságon, mégis szórakoztató játékkal lett emlékezetes együttes. 

A németek elleni sorsdöntő mérkőzésen annyira jól játszott Schäfer, hogy gyakorlatilag sikerült beárazni magát. Fél évvel később az egyértelműen sokoldalú és tehetséges karmesterért kereken egy millió eurót fizetett ki az Union Berlin, ahol azóta is játszik. Pontosabban csak játszogat, ugyanis az elmúlt másfél évében többször is sérülés hátráltatta a magyar futballista produkcióját. Idén már novemberben és januárban is kiszorult ilyen okból a csapatából. Az őszi sérülése konkrétan egy fáradásos törés volt, és amely a hírek szerint még mindig nem gyógyult meg teljesen a lábában. Schäfer az elmúlt időszakban már többször is játszott, ám

orvosi tanácsra a következő hetekben nem lehet ott a pályán a berlinieknél. Ezzel számára véget ért a klubidény, és csak a következő szezontól számíthat rá a csapata. Ez a tény különösen azért is rossz hír, mert a magyar válogatottnál is számítanának Schäferre.

Magyarország ugyanis júniusban két fontos meccset vív meg az Európa-bajnoki selejtezők során. Előbb 17-én Montenegróba látogatnak Marco Rossi tanítványai, majd 20-án a gyönyörű Puskás Arénában fogadják Litvániát. Egyelőre kérdéses, hogy egy hónap múlva bevethető lesz-e Schäfer, vagy az elégséges játékpercek nélkül inkább pihenteti-e az olasz szövetségi kapitány. A sérülékeny és balszerencsés középpályás eddig huszonkét alkalommal húzhatta magára a címeres mezt, és három góllal örvendeztette meg a magyar publikumot. 

Schäfer legendássá vált gólja a németek ellen:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás