promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kannabiszos süteménytől lett rosszul 90 iskolás gyerek, azonnal kórházba szállították őket
Borítókép:  Profimedia
Élet
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kórházba kerültek a gyerekek miután kannabiszos süteményt fogyasztottak, néhányan még mindig súlyos állapotban vannak.

Gyerekek „space cake”-nek nevezett csokis muffinokat vásároltak egy utcai árustól a dél-afrikai soshanguvei Pulamadibogo Általános Iskola közelében, Pretoriától nagyjából 20 mérföldre északnyugatra Gauteng tartományban. - tudósította a Daily News.

„A rendelkezésünkre álló információk szerint a tanulók furcsán viselkedtek, miközben az iskolában voltak, majd a pedagógusoknak hívniuk kellett a mentőket” – mondta Steve Mabona, a tartomány oktatási szóvivője .

Az általános iskolások émelygést, gyomorfájdalmat és hányást kezdtek tapasztalni. Minden diákot megvizsgáltak és láttak el a helyszínen. A tanulók közül azonban sajnos kilencvenen kórházba kerültek, akiket egy teljes kivizsgálást követően hazaengedtek, mivel nem volt semmilyen panaszuk. Hárman azonban valószínűleg allergiás reakció következtében még rosszabbul lettek, őket további megfigyelésre benntartották a kórházban.

A rendőrség vizsgálatot indított és két 19 és 21 éves gyanúsítottat le is tartóztattak, akiket gyilkossági kísérlettel vádolnak. A vádak alapján bíróság elé kell állniuk és felelniük kell tettükért, kilétüket azonban nem hozták nyilvánosságra.

A helyi Demokratikus Szövetség politikai párt arra szólította fel az iskolakörzeteket, hogy az iskolák közelében árusító árusokat jobban ellenőrizzék, hogy megvédjék a tanulókat a drogoktól és az ételmérgezéstől.

Az eset sajnos abszolút nem egyedi, hazánkban is történt már hasonló több alkalommal is. Szerencsére a magyar hatóságok kiemelt problémaként kezelik a hasonló ügyeket és számos prevencióra hívják fel a lakosság és a tanulók figyelmét is. A legtöbb oktatási intézményben minden évben kötelező jelleggel tartanak előadást a jelenségről, hogy a fiataloknak is legyen rálátása a rájuk leselkedő veszélyekről, amelyeket könnyű szerrel elkerülhetnek, ha tudatában vannak egy hasonló jellegű történésnek és azt higgadtan és meggondoltan kezelik.

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás