promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Átadták Nyíregyházán a nyugati elkerülő utat
Borítókép:  Szarka Lajos / nyiregyhaza.hu
Helyi Hírek
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Szerda délután már meg is nyílt az autósok előtt. 

Innentől a nyugati elkerülő munkálatai is befejeződtek Nyíregyházán, ami már teljes egészében járható. Ez az autósoknak a legfontosabb, de mint tudjuk egy teljes elkerülő szakasz tisztább levegőt, kevesebb zajt is jelent.

A nyugati elkerülő legújabb két szakasza nyolc kilométer hosszú. Ezeken Nyírszőlőstől a Tokaji útig, majd innen, Zomboribokoron át a Tiszavasvári útig lehet eljutni, és onnan pedig már a négy éve átadott szakaszokon az M3-as autópálya is elérhetővé válik.

„Kiemelkedő autópálya összeköttetést, közlekedésinfrastruktúrát biztosít. Ennek a területnek, a város ezen részének, ahol a gazdaságfejlesztést tervezzük. A LEGO megkezdte a működését, folyamatosan bővíti termelését és ehhez a földterületeit is, de ide tervezzük a város új gazdasági övezetét kialakítani, mivel a régi a debreceni úti ipari park már betelt”

– mondta az ünnepélyes átadón dr. Kovács Ferenc, Nyíregyháza polgármestere.

Az átadón Kövér László, a magyar országgyűlés elnöke is részt vett, aki Nyíregyházát dinamikusan fejlődő városnak tartja, és kijelentette, hogy a magyar családok érdekében is végzik ezeket a fejlesztéseket. Jobb életfeltételeket szeretnének biztosítani, és hogy mindenhol nőjön a városok lélekszáma.

A nyugati elkerülő mellett az elmúlt években a város 49 kilométer földutat aszfaltozott le és több mint 70 kilométeresre bővült a bicikliutak hossza is.

(via nyiregyhaza.hu)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás