promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Orbitális bakit fedeztek fel a Halálos fegyver legjobb jelenetében – Hogy maradhatott ez a filmben?
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Sokan csak 36 év után vették észre először a bakit a Halálos fegyver első részében.

Sokak kedvence Magyarországon a Mel Gibson és Danny Glover főszereplésével készült, 1987-es Halálos fegyver című film, amiben egy nyugalomra vágyó zsaru megkapja partnernek a világ egyik legőrültebb nyomozóját. Az alkotás tele volt zseniálisan vicces jelenetekkel, és persze látványos akcióval, nem hiába számít igazi klasszikusnak – örülhetnek a rajongók, ugyanis Mel Gibson megerősítette, hogy jön az ötödik rész:

A Halálos fegyver egyik legmaradandóbb, és legikonikusabb jelenete, mikor a Mel Gibson által alakított Martin Riggs felmegy a tetőre egy férfihez, aki le akar onnan ugrani, de persze már lent van a földön a hatalmas párna, hogy felfogja a lehetséges zuhanást. Riggs elkezd vele beszélgetni, és szép lassan a bizalmába férkőzik, majd összebilincseli magukat. A férfi ezek után azzal fenyegetőzik, hogy leugrik, mire Riggs arcán megjelenik az őrület, és ő maga mondja, hogy ugorjanak le együtt – majd a férfi tiltakozása ellenére meg is teszi ezt, és biztonságosan landolnak.

Sokan csak most, 36 évvel a Halálos fegyver bemutatója után vettek észre egy gigantikus bakit ebben a jelenetben: az ugrás első pillanataiban elszakad a két kaszkadőr által viselt, valószínűleg egyáltalán nem igazi bilincs, de szerencsére a rutinjuknak köszönhetően rögtön egymás kezébe kapaszkodtak, hogy úgy tűnjön, össze vannak kötve – végül összejött a legendás mutatvány.

Állítólag több szempontból is veszélyes volt felvenni ezt a jelenetet, hiszen a kaszkadőröknek ügyelniük kellett arra, nehogy a zuhanás közben véletlenül egymás fölé kerekedjenek; illetve nagyon fontos volt, hogy nagyjából egyszerre érkezzenek meg a párnára, különben komoly sérülést szenvedhet az, aki utoljára csapódik be.

Itt lehet megnézni a jelenetet, ami sokak szerint az egész Halálos fegyver-széria legjobbja:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás