promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
A Reszkessetek, betörők! sztárja pontosan úgy szenvedett a forgatáson, mint a karaktere
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Szegény Joe Pesci szó szerint a saját bőrén tapasztalta meg Kevin McCallister kegyetlenségeit.

Igazi karácsonyi klasszikus a Reszkessetek, betörők! című film, illetve az idén 30 éve bemutatott folytatása is. Gyerekként valószínűleg mindenki a Macaulay Culkin által alakított Kevin McCallisternek szurkolt, hogy sikerüljön lenyomnia a Joe Pesci és Daniel Stern által megtestesített betörőket, de felnőtt fejjel már egészen felkavaró, hogy a kölyök milyen kegyetlen módszerekkel intézi el a bűnözőket.

Biztosan sokan emlékeznek még arra, hogy mind a kettő Reszkessetek, betörők! filmben sikerül a kis Kevinnek felgyújtania Harry (Joe Pesci) fején a sapkát, aki persze a világ legmókásabb arckifejezésével reagál erre. Igazán ikonikus jelenetekről van szó, de úgy tűnik, hogy a színésznek rendesen meg kellett szenvednie azért, hogy megszülethessenek ezek a részek a nagy sikerű alkotásokban.

Joe Pesci nem árulta el konkrétan, hogy melyik Reszkessetek, betörők! részről van szó, de így nagyjából 30 év után megosztotta a nagyérdeművel, hogy tényleg elég csúnyán megégett a feje a sapkafelgyújtós jelenet forgatása közben – ez pedig még úgy is meglepte őt, hogy tisztában volt azzal, mennyi sérüléssel jár egy olyan film, amire leginkább a fizikai komédia jellemző.

Milyen érdekes, hogy a Nagymenők zord arcú, Oscar-díjas sztárja pont, hogy egy (illetve kettő) karácsonyi komédiának köszönheti a legnagyobb sikerét, ráadásul még ehhez a filmhez is olyan profin állt hozzá, hogy simán bevállalt még egy ilyen veszélyes jelenetet is annak érdekében, hogy maradandó legyen az alkotás – egyebek között ezért is számít Joe Pesci igazi legendának Hollywoodban.

Itt lehet megnézni a Reszkessetek, betörők! második részének sapkafelgyújtós jelenetét:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás