promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Kakilás közben fotózott le egy nőt a robotporszívó, majd valami bődületeset csinált
Borítókép:  Freepik
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A vécén ülve kapta lencsevégre a porszívó a hölgyet, avagy mi mindenre jók az okoseszközök... A sztori azonban itt még nem ért véget.

Az iRobot Roomba az egyik legnépszerűbb okosporszívó a külföldi piacon, a pénztárcabarátabb modellek ára Magyarországon 75 és 170 ezer forint között mozog. Az ügyes kis masina saját magát navigálja a lakásban, megjegyzi, hol járt már és hol nem, és felszippant mindent, ami az útjába áll, legyen szó kutyaszőrről, vagy piszokról.

Amerikában egy családban a J7-es okos verziót alkalmazták, ami több százezer forintba kerül itthon, és képes arra is, hogy közepes minőségű fotókat készítsen. Történt egy szép napon, hogy otthonában egy hölgy ráült a vécére, hogy elvégezze nagydolgát, majd az új családtag, az iRobot Roomba J7-es úgy érezte, csatlakozik hozzá, és tisztára varázsolja a fürdőszoba padlóját.

Mint kiderült, pajkos hangulatba került a szerkezet, mert ebben az intim pillanatában lefotózta a hölgyet, és a fotót feltöltötte a felhőbe, ami venezulai munkatársak kezébe került. Akadt olyan érzéketlen kolléga, aki terjeszteni kezdte az intim fotót, többek között a Facebookon privát csoportokban és a Discordon. 

Az internet természetesen nem felejt, hamar kiszivárgott a kellemetlen fotó, és mellette egyébként még tizenöt másik is, amit a családról készített a porszívó, például a gyermekekről is.

„A képeket speciális fejlesztőrobotok készítették, olyan hardver-és szoftvermódosításokkal, amelyek nincsenek és soha nem is voltak jelen a megvásárolható iRobot fogyasztói termékeken"

- szólalt fel az iRobot szóvivője.

Hozzátette, hogy az eszközöket fizetett gyűjtők és alkalmazottak kapták, azt azonban elismerik, hogy a fotók közösségi médiában való megosztása több szempontból is megsértette az irányelveiket és megállapodásaikat. Az incidens felhívja a figyelmet az okoseszközeink és a digitális lábnyomunk egyre bensőségesebb és rémisztő kapcsolatára. Érdemes tehát odafigyelni, milyen fotókat készítünk, és miféle beállításokat engedélyezünk az eszközeinken.

A szerencsétlen édesanyáról készült képet saját felelősségre ITT tudod megtekinteni.

[[c2]]

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás