promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Brutális átalakulás? Így néz ki 54 évesen a magyarok Esmeraldája, a vak szappanoperahősnő, akiért a kilencvenes években rajongott fél Magyarország
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Leticia Calderón a kilencvenes évek végén és a kétezres évek elején óriási népszerűségnek örvendett világszerte. Esmeralda megformálójaként Magyarországon is százezrek ismerték a gyönyörű színésznőt.

A szappanoperák még mindig olyan népszerűek, mint évtizedekkel ezelőtt, ám most inkább a török sorozatok vannak az élvonalban, mint például a Tiltott gyümölcs. Ám az is megfigyelhető, hogy a régi sztárok is nagyon népszerűek Magyarországon, emlékezhetünk csak a legutóbbi idők nagy eseményére, amikor Gabriela Spanic fellépett a magyar Dancing with The Stars-ban is.

De mi van a régi híre szereplőkkel, mint például Leticia Calderón?

A színésznő 1968-ban született Mexikó fővárosában, Mexikóvárosban, majd az ország számtalan városában élt, Mexikó szinte összes nagyvárosában megfordult, miközben folyamatosan a nagy cél lebegett a szeme előtt, hogy egyszer színésznő lesz.

Az 1980-as évek elején, karrierje kezdetén nem szappanoperákban játszott, hanem elsősorban színházban, majd az Esmeralda elhozta neki a világhírnevet. A sorozat amúgy Kelet-Európában elképesztő nézettségi csúcsokat döntögetett a bemutatása után.

Kevesen tudják róla, hogy 14 évesen már szerepelt például szappanoperában a tévében, ez a széria a Bianca Vidal címre hallgatott. Majd karrierje csúcspontja lett a már előbb említett szerep elnyerése, 29 évesen rá esett az Esmeralda sorozat készítőinek választása. Hazánkban, Magyarországon először 1998-ban találkozhattunk vele a tévéképernyőkön, amikor az RTL Klub tűzte műsorra a később kultikussá váló Esmeralda című telenovellát.

Később majd csak kisebb sorozatokban találkozhattunk vele, Esmeralda lett az a szerep, amely messze földön híressé tette. A médiában gyakran közöltek róla képeket, a színésznő rengeteget változott az évek alatt, sokszor vörös hajjal lehetett őt látni. 

Így néz ki most a gyönyörű színésznő:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás