promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Döbbenetes döntést hozott III. Károly király, a brit királyi család életében nagyon komoly változás folytatódik? Már beszélik
Borítókép:  Profimedia - illusztráció
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Váratlan bejelentést tett a brit uralkodó, szokatlan változás jön a Windsoroknál.

III. Károly király 73 évesen ült fel édesanyja, II. Erzsébet halála után a brit királyi trónra. És ahogy már korábban is fontos, mondhatni hagyománytörő döntéseket hozott, most is komoly változás mellett döntött. Úgy tűnik, őfelsége kicsit beljebb fordul, és a család aktívabb ágát erősíti címekkel is.

Mégis mi történt?

Vilmos kislányával, Charlotte hercegnővel kapcsolatban hozott most döntést őfelsége. Úgy tűnik, hogy a család legrangosabb címét kapja majd meg, Károly így tiszteleg II. Erzsébet emléke előtt is. Edinburgh hercegnője lehet a kis Charlotte több lap értesülése szerint, így pedig a cím az öröklési sorban maradhat. Pedig korábban úgy volt, hogy az elmúlt időszakban komoly botrányokba keveredő András kapja ezt meg.

Charlotte hercegnő amúgy harmadik most éppen az öröklési sorrendben Vilmos és a kis György herceg után. Sőt, még komoly esély van arra is, hogy egyszer majd felüljön a trónra is, ugyanis korábban az öröklés törvényei megváltoztak.

Ám már most lehet hallani pletykákat, hogy András herceg számított a címre, és nem esik neki jól, hogy nem ő lesz Edinburgh hercege. A fáma is úgy szólt, hogy a néhai Fülöp herceg is ezt óhajtotta volna. A zaklatási ügyekbe is keveredő András herceget amúgy az elmúlt időszakban rengeteg korlátozás érte, többek között az is, hogy Károly megtiltotta neki, hogy a királyi család nevében lépjen fel hivatalos eseményeken. Ráadásul nemrégiben közölték vele azt is, hogy nem fizetik tovább a testőreit.

(via ELLE)

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás