promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Ha tetszett a Wednesday, ezeket a Tim Burton filmeket is érdemes megnézned ezen a héten
Borítókép:  Wednesday / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Ezen a héten mutatták be a Tim Burton-féle Wednesday sorozatot, ennek örömére összeszedtünk pár remek filmet a zseniális rendezőtől.

Veled is sűrűn előfordul, hogy a bőség zavarában azt sem tudod, hogy mit nézz a Disney+-on, Netflixen vagy az HBO MAX-on? Segítünk! Íme pár alkotás, amik jók lehetnek a következő napokban, ha tetszett a Netflix-féle Wednesday sorozat, és szeretnél egy kicsit jobban elmerülni Tim Burton munkásságában.

Netflix:

Charlie és a csokigyár (2005, Charlie and the Chocolate Factory – Rendezte: Tim Burton) – családi kaland/komédia/fantasy

Főszereplők: Johnny Depp, Freddie Highmore

Leírás: Charlie egy szegény kisfiú, akire rámosolyog a szerencse, mikor egy arany bilétát talál az egyik Willy Wonka-féle csokiban, és ennek köszönhetően bejut a rejtélyes csokigyárba, ahol a többi szerencséssel együtt találkozik a fura Willy Wonkával. Hamar kiderül, hogy nem minden olyan, amilyennek tűnik, és komoly veszélyek, illetve még komolyabb jutalmak várnak a látogatókra.

Tim Burton különleges stílusa szinte lefolyik a képernyőről a Charlie és a csokigyárban, hiszen itt mutatta meg igazán, hogy az ő sötét elméje hogyan üzemel, ha családi filmet kell készítenie. A válasz: zseniálisan, hiszen hol megható, hol furcsa, hol izgalmas és hol elgondolkodtató ez a film, ami egy igazi élményt ad mindenkinek – akár szereti az édességet, akár nem.

Ha valaki szeretné megismerni Tim Burton egyedi stílusát egy könnyen fogyasztható formában, akkor a Charlie és a csokigyár a tökéletes választás – már Johnny Depp alakítása miatt is érdemes megnézni.

Disney+:

Ed Wood (1994, Ed Wood – Rendezte: Tim Burton) – életrajzi komédia/dráma

Főszereplők: Johnny Depp, Martin Landau, Sarah Jessica Parker

Leírás: Ez egy mókás, és egyben tanulságos életrajzi film minden idők egyik legrosszabbnak tartott rendezőjéről, Ed Woodról, akinek olyan filmeket köszönhetünk, mint például a 9-es terv a világűrből vagy a Glen or Glenda. Az akkoriban fura figurának számító Ed Wood sosem törekedett a tökéletességre, hiszen simán benne hagyta a nevetséges bakikat is a filmjeiben, mivel számára nem ez volt a lényeg – közben pedig a legendás Lugosi Bélával is együtt dolgozhatott.

Tim Burton kellő érzékenységgel, humorral és komolysággal mutatja be Ed Wood életét és történetét, érezni lehet, hogy a rendezőnek az volt az egyik legfontosabb, hogy a filmkészítés szeretetét is átadja a nézőknek. Johnny Depp remekel a címszerepben, Martin Landau pedig egyszerűen páratlan a Drakula szerepével elhíresült Lugosi Bélaként – nem csoda, hogy Oscar-díjat nyert az alakításáért.

Az Ed Wood Tim Burton pályafutásának egyik legjobb filmje, egy rendkívül szórakoztató alkotásról van szó, amivel tényleg bebizonyította a tehetségét a rendező – még úgy is, hogy a rá jellemző nüanszokat kicsit háttérbe szorította.

HBO MAX:

Batman (1989, Batman – Rendezte: Tim Burton) – szuperhősös film

Főszereplők: Michael Keaton, Jack Nicholson, Kim Basinger

Leírás: Gothamben eluralkodott a bűn és a mocsok, ráadásul egy őrült bohóc, a Joker is rettegésben tartja a lakosokat. Szerencsére van a városnak egy rejtélyes, köpenyes igazságosztója, Batman, a denevérember, aki civilben egy gazdag örökös, de ha felveszi a maszkot, akkor könyörtelenül odacsap azoknak, akik pokollá teszik az emberek életét – mindezt az igazság nevében.

A világon mindenki ismeri a DC ikonikus szuperhősét, Batmant, aki egy gyerekkori trauma után dönt úgy, hogy denevérjelmezben tesz rendet Gothamben. Michael Keaton zseniálisan hozta a figura civil, és hősies oldalát is, arról nem is beszélve, hogy Jack Nicholson milyen fantasztikus volt Jokerként. Tim Burton ezzel az alkotással felélesztette annak idején a szuperhősös filmek műfaját.

Aki kíváncsi Batman első modern, blockbuster filmadaptációjára, semmiképp se hagyja ki Tim Burton egyik legsikeresebb művét, hiszen javarészt ennek az alkotásnak köszönheti a karrierjét.
Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás