promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Gigászi baki A Gyűrűk Urában, amit hosszú ideig még a rendező sem vett észre
Borítókép:  Illusztráció / Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

A Gyűrűk Ura első részében van egy elég kellemetlen baki, ráadásul az egyik legikonikusabb jelenetnél.

2001-ben mutatták be a J. R. R. Tolkien könyvén alapuló A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetsége című epikus fantasy filmet, amit a zseniális Peter Jackson rendezett. Az alkotás hatalmas siker lett, Magyarországon is rengetegen imádják, máig sokak kedvence. A rajongók szerint egy igazi mesterműről van szó, ami mindig el fogja varázsolni a közönséget – még úgy is, hogy azért akad benne pár baki.

Annak idején a mozikban sokan meghökkentek, mikor a mostanra már ikonikussá vált „Ha még egyet lépek... annál távolabb még nem voltam hazulról” jelenetnél Zsákos Frodó (Elijah Wood) és Csavardi Samu (Sean Austin) mögött hirtelen megláttak a háttérben egy vígan pöfékelő autót, hiszen az egyértelműen nem illett oda, és azt jelezte, hogy csúnyán elsiklottak felette a készítők.

„Egészen addig nem vettük észre az autót, amíg el nem kezdtük vágni a filmet. A füst és a por nem volt probléma, hiszen így is volt pár arrafelé, de az a rohadt szélvédő visszatükrözte a napfényt a kamerába. Szóval kitöröltük a DVD-n. Azt hiszem sokan feldühödtek, mert meg akarták mutatni a barátaiknak, de addigra már nem volt ott”

mondta Peter Jackson a bakival kapcsolatban.

A 3 Oscar-díjas rendező és a csapata persze nem teljesen tüntették el a „betolakodó” kocsit, hiszen a füstje és az általa csapott por ott maradt a háttérben, szóval a nyoma máig fellelhető A Gyűrűk Ura: A Gyűrű Szövetségében. Sőt, az internet csodája, hogy valaki felrakott YouTube-ra egy videót az eredeti, promóciós mozis kópiából, ami megmutatja a szinte legendásnak nevezhető bakit:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás