promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Megint lebőgött a Keresztanyu, és rántotta magával az egész csatornát
Borítókép:  RTL (screenshot)
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

Makkosszállás lakóit bakiparádéval búcsúztatta az RTL.

Makkosszállás lakói hosszú időn keresztül remek számokat hoztak az RTL-nek, amióta viszont a csatorna bejelentette, hogy a negyedik évad egyben az utolsó lesz, a Keresztanyu című sorozat nézettsége folyamatosan csúszik lefelé.

Szeptember-október fordulóján mutatkoztak az első intő jelek, hiszen a produkció akkor az új széria legrosszabb heti közönségarányát hozta, október közepén pedig három napig gyengén, kettőn közepesen muzsikált a 41. héten.

Két hét elteltével sem sikerült összekapnia magát a sorozatnak, a 43. hét (október 24–30.) szintén kiábrándító számokat hozott. Nem ez volt az RTL egyetlen fiaskója, hiszen az Elcserélt élet című brazil szappanopera is katasztrofálisan futott. De térjünk vissza Makkosszállásra!

„A Keresztanyu minden nap gyengén futott, mely a sorozat története során most fordult először elő. Ezen kívül érdekesség, hogy a héten egytized százalékon belül produkált a széria (14,2–14,3 százalék), ami nem nagyon szokott előfordulni. Makkosszállás lakói épphogy kiestek a top 10-ből (11.), mely egy hétköznapi főműsoridős programnál nagyon kellemetlen”

– értékelte a lebőgést a SorozatWiki, amely részben a Keresztanyura kente, hogy a TV2 0,8 százalékponttal megverte az RTL-t. A számok nyelvén mindez azt jelenti, hogy a 43. héten a magyar sorozat 548–587 ezer közötti nézőszámot produkált a teljes lakosság körében, és 147–163 ezret a 18–49 éves korosztályban.

Ez a két héttel korábban gyengének nevezett eredmények után (555–574 ezer, illetve 141–159 ezer) valóban nem túl acélos. A Keresztanyu számára csupán az jelenthet vigaszt, hogy a 44. hét péntekje (november 4.) egyben a zárást is jelentette számára, vagyis az eredményei már aligha romlottak tovább jelentősen az utolsó epizódig.

Az RTL egy jó kis bakiparádét is összeállított a sorozatforgatás legviccesebb történéseiről:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás