promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Felismerhetetlenné vált? Így néz ki most a Titanic-film vörös csúcsbombázója, akibe egykor magyarok tízezrei szerettek bele
Borítókép:  ©Paramount Pictures film : Titanic (1997)/Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Promotions
Megosztás
Másolás

A csodálatos Kate Winslet idén lett 47 éves.

Ha a kilencvenes évek legikonikusabb filmjeiről esik szó, nincs az a társasági beszélgetés, nincs az a lista vagy lajstrom, amelyen ne szerepelne rajta az elemekkel folytonosan küzdő James Cameron alkotása, az 1997-ben bemutatott, közel háromórás szerelmi dráma és történelmi romantikus alkotás, a Titanic. A kilencvenes évek végén a film elképesztően felrobbantotta a filmes-kulturális szcénát, olyan elementáris erővel érkezett, hogy a filmiparba is forradalmi hangulatot hozott.

A kasszáknál meg sem állt 2 milliárd dollárig, miközben bezsebelt 11 Oscar-díjat is.

A filmnek elképesztően sok erénye és persze meglehetősen sok hibája is van, viszont az előbbiek nagyon könnyen és hamar háttérbe tudják szorítani az utóbbiakat. A Titanic egy elképesztően jó látványfilm arról a katasztrófáról, amely az emberi tudomány és fejlődés természet felett aratott győzelmét cáfolta meg részben, és rettentően jól illeszkedik James Cameron, a Terminátor ész Avatar filmek rendezőjének egész életművébe, amely bizony leírható egy egész jó vonal mentén.

Bizonyára a film a kiváló kasztingja miatt is aratott hatalams sikert, Leonardo DiCaprio és Kate Winslet között nagyon jól működött a kémia, a két színész pedig uralta végig a jeleneteket. A többi pedig már csak történelem, a két színész parádés karriert futott be az évtizedek alatt.

Kate Winslet mögött elképesztő filmek vannak, díjak és kitűntetések sokasága. Oscar-díjat például a 2008-as Felolvasóban nyújtott alakításáért kapott, pedig már anno a Titanic-ban nyújtott szerepéért is jelölték a csúcsok csúcsára.

Így néz ki most Kate Winslet:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás