promotions.hu
Sötét mód
Keresés
Menü megnyitás
Így néz ki most a Twin Peaks jóképű Cooper nyomozója, akiért egykor fél Magyarország izgult a tévé előtt
Borítókép:  Profimedia
Zene, Film & Kultúra
Kategória fejléc
Megosztás
Másolás

Kyle MacLachlan rengeteget változott a Twin Peaks óta, de még mindig a régi fényében tündököl.

A '90-es évek elején a magyar nézőket is teljesen letarolta a David Lynch által készített Twin Peaks című izgalmas, misztikus, rendkívül furcsa sorozat, amiben egy Dale Cooper nevű ügynök próbálja kideríteni, hogy vajon ki ölte meg Laura Palmert, a fiatal, fényes jövő elé néző lányt. Az alkotás az utóbbi évtizedekben kultikus státuszba emelkedett, hiszen annak idején olyan dolgokat láthattak benne az emberek, amiket addig sehol máshol.

Mi sem bizonyítja jobban a Twin Peaks kulturális hatását, mint az, hogy sokan azóta is David Lynch mesterművéről beszélnek. Az alkotónak sikerült annyira egyedi hangulatot varázsolnia ehhez a sorozathoz, hogy a nézőket egyből beszippantotta az utánozhatatlan atmoszféra, és persze a városka lakóinak titkokkal teli, helyenként meghökkentően sötét élete – ráadásul a kávé- és piteimádó Cooper ügynök is igazi közönségkedvenc lett.

Dale Coopert természetesen nem más alakította, mint a zseniális Kyle MacLachlan, aki képes volt folyton emberséget csempészni még a legdurvább szituációkba is a játékával – nem csoda, hogy egy időben ő volt Hollywood egyik legfoglalkoztatottabb sztárja.

Kyle MacLachlant az utóbbi évtizedekben olyan alkotásokban láthattuk a Twin Peaks mellett, mint például a Dűne, Született feleségek, Így jártam anyátokkal vagy A SHIELD ügynökei. A színész Golden Globe-díjat nyert Cooper ügynök megformálásáért, és még két Emmy-díjra is jelölték.

A jelenleg 63 éves Kyle MacLachlan boldogan él a híres producerként ismert feleségével, Desiree Gruberrel, ráadásul a rajongói legnagyobb örömére még most is aktív, hiszen éppen a Pussy Island című filmen dolgozik, amiben Geena Davis, Christian Slater és Channing Tatum is szerepelnek.

Így néz ki manapság Kyle MacLachlan:

Hasonló tartalmak
Galéria - Van képünk hozzá
Színes
Tech & Tudomány
Helyi Hírek
Időjárás